fredag 1 september 2023

Land ska med lag byggas

 .

Så tecknade man redan i de medeltida landskapslagarna. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Lagarna har i stor utsträckning slutat användas för att upprätthålla samhällets funktioner. Numera är det vanligt att lagtillämpningen istället är elastisk som ett gummiband och lika gärna kan användas för att begå brott utan risk för att straffas. 


Lagarna, polis och rättsväsende var ursprungligen till för att upprätthålla den allmänna ordningen, samhällsviktiga funktioner och skydda medborgarna från såväl enskilda brottslingar som kriminella övergrepp från det allmänna eller från kriminellt politiskt slödder. Det har med tiden förändrats så att såväl lagar som rättsväsende numera ofta är redskap för det nämnda kriminella slöddret. Sådana yrkeskriminella som Anders Skurkström och Sven-Erik Bohv får utan problem använda sig av ”rättsväsendet” för att plundra medborgare vars tillgångar de vill komma över. Det har jag själv drabbats av, så jag vet vad jag pratar om. Många tror kanske att det har upphört, ännu fler vet förmodligen inte och har heller aldrig velat veta att det förekommer. Men banditorganisationen tuffar på som tidigare, på många olika sätt. Låt mig bara nämna stölden av Ingvar Kamprads kvarlåtenskap som alltjämt pågår och som utförs av de nyss nämnda skurkarna, med våra offentliga institutioners hjälp, eftersom de ofta leds av kriminella som fått sina taburetter just för att vara kriminella. Hade det varit på annat sätt skulle ju både Skurkström och Bohv skaka galler sedan länge.


Det är ändå bara ett av många sätt på vilket vårt land håller på att falla sönder. En annan bild av förfallet förmedlades av nyhetsorganen på torsdag kväll. Faktiskt består den av flera delar som har gemensamma beröringspunkter. Den viktigaste gemensamma saken är den kollapsade gränskontrollen och den laglösa invandringen som Sosseriets och Miljöpartiets anarkister lämnade efter sig.


Ett exempel som nämndes flera gånger var hur handläggare vid Malmö kommun delat ut försörjningsstöd till människor  som inte ens har rätt att vistas i landet. Om vi vågar utgå från att våra lagstiftare vet vad de gör och inte är ett koppel idioter är sådant agerande olagligt. Det är stöld och förskingring från skattebetalarna. Det bör, om man värnar om samhällets fortbestånd, belönas med att den som gjort sig skyldig till förskingringen dels åläggs att personligen ersätta skadan som den brottsliga verksamheten åsamkat skattebetalarna, dels bör ett lämpligt straff utdömas och dels bör frågan om personerna bör skiljas från sin anställning prövas.


Nu vet ju jag samma som alla andra vet, att det är näst intill omöjligt att bli ställd inför skranket om man är en offentliganställd brottsling i Sverige. Ännu svårare är att bli dömd till ett straff som är något annat än ett hån mot skattebetalarna.


Skulle det - Gud förbjude - vara så att lagarna är så illa skrivna att inte sådan nyss nämnd brottslighet är olaglig, då är det ju där man ska börja. Inte med trams som att sjuksköterskor och bibliotekarier ska rapportera människor som uppehåller sig illegalt i landet.


Det är ju dessutom totalt meningslöst att rapportera sådant, eftersom den svenska offentliga sektorn är så totalt oduglig att man känner till mängder av människor som vistas illegalt i landet, men man duger inte till att skicka hem dem. Hela ”hemskickningsverksamheten” kan svårligen beskrivas som någonting annat än ett kolossalt vuxendagis oförmöget att åstadkomma någonting annat än att bränna upp skattepengar. Nog är det många som behöver få sparken på grått papper i det här landet, om man vill att det ska gå att rädda landet från att bryta samma i total oduglighet.


En annan sak som naturligtvis också bör prioriteras högre än sjuksköterskor och bibliotekariers skvallrande är att gränserna fortfarande står på vid gavel. De som vill ta sig hit, till det generösa landet med den obefintliga ordningsmakten tar inte slut. Vad är det för mening med att organisera fram ett angiverisystem som fångar upp en eller annan som vistas illegalt i landet, när mängder av illegala hela tiden strömmar in i landet och när myndigheterna inte duger till att skicka hem de som inte får vara här?


- Fullständigt meningslöst!


Man måste börja i rätt ände. Första steget är redan taget. Det var att sosseriets och miljöpartiets oduglingar och anarkister sparkades ut ur kanslihuset - trots deras taffliga valfuskande på valdagen. Nu är det dags att gå vidare och rätta till resten av skadan de ställt till med!


Gå lämpligen vidare genom att stänga gränserna för illegala invandrare och med att skicka hem de som man redan känner till.


Det är både viktigt och brådskande. Som många tjatat om en längre tid befinner vi oss mycket riktigt på ett sluttande plan. Om man inte har kurage och förmåga att snabbt komma till rätta med de nyss nämnda missförhållandena finns det mängder av verksamheter som står i tur för att bryta samman under den godhjärtade dumhetens prövningar.


Varför ska man rapportera när någon parkerar bilen och inte har pengar? Det är ju synd om dem. I likhet med att det är synd om dem som vill åka tåg eller buss utan att ha pengar. Eller någon som behöver en cykel? Cykelstölder har inte klarats upp av polisen de senaste fyrtio åren. Det må göras en anmälan och man kan skicka runt den till varandra i månader - inte fan blir cykelstölden uppklarad av det. Vem har hjärta att sätta dit någon som är hungrig och går in på ett konditori eller en butik och stjäl några smörgåsar? Det är ju synd om den hungrige. Och i slutänden, vem ska ha råd att reparera taket i museet, eller avlöna sjuksköterskan och bibliotekarien, när inga samhällsfunktioner kan upprätthållas för att jobbet antingen är för svårt för den som fått jobbet, eller för att det är synd om alla som borde betala något? Ganska tidigt blir det massuppsägningar bland journalister om ingenting behöver fungera i samhället.


Land ska med lag byggas. Det förstod man redan på medeltiden. Men det är svårare än någonsin att få kriminella politiker att begripa det.


Falun fredagen den 1 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: