måndag 25 september 2023

Stenungsund: Den ofantliga sektorn skyller ifrån sig och gör ont värre!

 .

Så var det dags igen. Som efter dödsolyckan i Masugnsbyn, vilken tog de många schweizarnas liv, och skylldes på föraren. Som efter att man brände upp stora delar av Västmanland och med det korrupta pajasväsendets benägna bistånd skyllde räddningstjänstens klanterier på en markberedningsentreprenör, eller som när man bjöd in brottsligheten och svinpesten från Östeuropa genom att först avväpna och sedan lägga ned gränskontrollen. Den ofantliga sektorns naiva klåpare skyller alltid ifrån sig. Som småbarn.


Den här gången tycks det bli någon byggare vid E6:an utanför Stenungsund, som ska få skulden för att den ofantliga sektorns ljushuvuden har byggt nya E6:an invid gamla E6:an och båda på kvicklera. Som en beställning på att båda ska slås ut samtidigt. 


Ofantliga sektorn söker i vanlig ordning förtvivlat efter någon att skylla på. Än är det någon som fyllt ut ett industriområde som offentligt anklagas i hela propagandaapparaten för allmänfarlig ödeläggelse. Än är det någon som påstås ha lagrat massor felaktigt bara för att i nästa minut anklagas för att ha sprängt.


Men man behöver inte leta efter några hokus-pokus-förklaringar. Det räcker alldeles utmärkt med att E6:an, med all dess trafik - framför allt all dess tunga trafik - dundrar fram över vattenstinn kvicklera.


- Utan att ljushuvudena ens har begripit att dra ned hastigheten på vägen!


Men det vill man förstås inte. Det vore ju att erkänna att man har klantat till det. Dessutom erkänna att det lika gärna kunde ha slutat med massdöd. Nu verkar det i det korta perspektivet stanna vid en mångmiljardskada.


Men det är inte för sent än. Man kan på goda grunder anta att det finns fler delsträckor längs E6:an som kan flyta iväg.


Värre ändå är att all denna tunga trafik som tidigare dundrade fram längs E6:an nu ska flyttas över till E45:an. Men även E45:an går bitvis över områden kända för att kunna innehålla kvicklera eller liknande som också är benägen att flyta iväg.


Längs E45 finns kända jordskredsorter som Lilla Edet, Surte och Tuve.


Konsekvensen av detta kan bli, att den ofantliga sektorn i sin iver att skjuta ifrån sig ansvaret för den ”lilla” katastrof man hittills skapat längs E6:an, istället skapar en stor katastrof längs E45:an.


Falun måndagen den 25 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: