lördag 9 september 2023

Malmö Sveriges Marseille?

 .

I Marseille, dit det mesta av invandringen från Afrika till Frankrike sker, är det länge sedan Polisen uppträdde i ensamma polisbilar. Där har polisen redan länge haft för vana att åka omkring med piketer, två åt gången, som följs åt, och rejält bemannade och utrustade.


Karl Gerhard tyckte på sin tid att Göteborg var Sveriges Marseille, men numera är det, efter sosseriets omfattande arabimport odiskutabelt Malmö som är Sveriges Marseille.


En liten bekräftelse ramlade nog in idag. En polispatrull som var ute i ett tjänsteärende lämnade sin bil obevakad en stund. När de återkom till bilen stod den i brand.


Det är ännu oklart varför den brann? Men det är nog en lågoddsare att tippa på att den brann för att någon hade tuttat på den. Det är nog också en lågoddsare att tippa att det inte var någon äldre judisk dam som hade tänt på.


Jag tror också att det är en lågoddsare att det ska brinna ganska många bilar för skattebetalarna innan polisen lär sig något av det. Men så småningom leder det nog till att polisbilar även i Malmö uppträder två och två samt att man ogärna lämnar bilen obevakad - åtminstone om den saknar ett flertal kameror som live-rapporterar till centralen och sparar bilderna där.


Falun lördagen den 9 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: