torsdag 14 september 2023

Exportera problemen - gammal svensk paradgren

 .

Sosseriet har i alla tider exporterat svenska problem och svensk arbetslöshet. Det har ofta gjorts genom att devalvera valutan. Man valde den metoden för inte reta väljarna och för att få sitta kvar i elfenbenstornet. Sambandet blir inte så tydligt för Kreti & Pleti när olyckan kommer devalveringsvägen.


Jag säger inte att det alltid är fel, men att det ibland tillgrips istället för metoder som borde valts istället för devalvering och att det skedde i form av devalvering just för att få behålla makten.


Svenska regeringar hade tvingats till många utomordentligt smärtsamma beslut genom åren om de inte hade haft möjligheten att devalvera. Den möjligheten tappar Sverige om vi går med i Euron och det är långt ifrån alltid bra.


Det som är lustigt i den här kråksången är att den här metoden - att exportera våra problem - verkar sitta i svenskarnas DNA och verkar återspeglas även på andra områden.


Vi har tidigare exporterat grov brottslighet till Storbritannien, Frankrike och Danmark. Det har framstått som enda sättet att både få fast brottslingarna och få dem dömda till straff som inte är ett hån mot befolkningen. Själva har vi i bästa fall, och bara undantagsvis, kunnat fixa det ena, men sällan det andra.


Det är ganska bisarrt att nu höra media berätta att turkiska polisen har gripit fem svenskar i Turkiet efter en uppgörelse i den kriminella världen. Bisarrt därför att det inte är svenskar utan turkiska brottslingar som har gripits i Turkiet av den turkiska polisen för att de försökt ta död på andra turkar i Turkiet. Det var inte mycket svenskt i den ramsan och det blir inte mer även om jag korrigerar mig för att någon av gangstrarna ursprungligen kom från något grannland till Turkiet innan de gavs möjlighet att muta en korrupt turkisk administration för att få medborgarskap och beskydd i Turkiet.


Äntligen har vi hittat en metod som kan fungera! Vi ska exportera turkiska, irakiska och syriska kriminella klaner till Turkiet. Vi kan fast ge dom till turkarna gratis och bjuda på att turkarna stoppar mutorna i egna fickor. Turkiska rättsväsendet är sannolikt bättre skickade att hantera dem. Deras svenska motsvarigheter tenderar att behandla klanerna som några som varit busiga på dagis.


Hur går det då med Nato-medlemskapet? Är det verkligen så viktigt? Vi kan ju alltid hota med att exportera brottslighet till den som dristar sig att anfalla oss. Jag tror inte ens att Ryssland skulle gå säkert. Jag menar, vad har de att sätta emot, om vi skickar en Angeredsklan och Kurdiska Rävens konkurrenter samt kryddar anrättningen med Anders Skurkström och Sven-Erik Bohv?


- Fy fan, vi är oslagbara! Nato - släng dig i väggen.


Falun torsdagen den 14 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: