måndag 4 september 2023

Emporia-mördaren "onåbar" för Satudarah?

 .

Rättad 21:30.


Sveriges politiska elit sviker befolkningen och inte minst invandrarbarnen när det hettar till. Det gör man genom att inte döma barn som mördar, eller begår andra grova brott, annat än symboliskt. Att barnen blir ostraffade gör dem till självklara torpeder åt de brottslingar som vill anlita en torped. Straffriheten gör också barnen lättare för brottssyndikaten att värva. De behöver ju inte oroa sig för några långa straff.


På lite sikt kommer det antagligen att leda till att de här barnen, som samhället inte klarar av att bestraffa, eller ens plocka bort från gatan, trots att de har mördat, istället får sitt straff på annat sätt. De flesta som mördas av dessa barn efterlämnar anhöriga och kollegor, vilka kan förväntas utkräva hämnd.


Den godhjärtade dumhetens strävanden resulterar därför inte, som man låtsas, i att barnen fredas, utan istället blir de fredlösa - fram till sin troliga död i unga år. Det är vad vi åstadkommer i Sverige genom att inte döma barn som mördar.  Fler barn blir mördare och blir senare mördade. Men de lagstiftande hycklarna låtsas att de tagit hand om barnen och skyddat dem.


Sedan tvistar de vise om huruvida detta är ett utslag av lagstiftar-dumhet eller istället ett utslag av hänsynslös beräkning. Kanske är det så, att det är bekvämt för våra lagstiftare att hålla den egna skjortan ren genom att spela dum och låta brottslingarna ta livet av varandra, inklusive barntorpederna.


Om man vill göra något åt saken med unga mördare är det enkelt. Man inför livstids fängelse i straffskalan - oavsett gärningsmannens ålder - och dömer barnen till livstids fängelse, med särskild utskrivningsprövning, ungefär som inom psykvården förr i tiden. Det har den fördelen att barn som kan lockas av att bli mördare inte vet något annat med säkerhet än att det blir livstids fängelse. Hur stor inverkan det sedan har på dessa barn kan man förstås misströsta om. Hur mycket påverkas en ung person, som redan är så förlorad att han kan tänka sig att bli yrkesmördare, av vilket straff som kan bli aktuellt? Jag tror inte att just dessa barn nödvändigtvis tillhör begåvningsreserven.


Samma straff- livstids fängelse - bör den som värvar eller tubbar omyndiga till att utföra grova brott göra sig förtjänt av.


Förmodligen är den politiska nomenklaturan ännu för fin i kanten för att genomföra en sådan omstöpning av brottspåföljderna. Först måste förmodligen många fler dödas, eller få sina liv förstörda. Förmodligen måste också nomenklaturan få sin egen avkomma mördad för att det ska bekomma dem. Troligen är det först då verkligheten når den politiska nomenklaturans egna familjer som de kan tänkas börja göra något åt saken. Fram till det inträffar är nog största problemet att få tag i fredagsknarket.


Leif GW Persson sa i TV igår att den 16-åring som dödade en Satudarah-medlem och skadade en oskyldig kvinna  på Emporia i Malmö, får sitt liv räddat genom att dömas till fyra års sluten ungdomsvård. Då är han ”onåbar”. Någonting ligger det säkert i det. Men jag är benägen att tro att det bara är en from förhoppning.


Jag tror istället att det fungerar med Satudarahs hämnd för mord på deras ledare ungefär som det fungerar med de andra uteblivna straffen för mord begångna av unga mördare. Det blir ett straff. Men det utmäts inte av rättsstaten utan av mordoffrens närstående eller kollegor.


Satudarah kan förväntas utkräva hämnd på dem som skickade en snorunge att mörda deras ledare. Skulle Satudarah inte utkräva hämnd på den unga mördaren också är det liktydigt med en beställning på att fler Satudarah-medlemmar ska mördas av unga gärningsmän. Det visar sig ju i så fall vara riskfritt. 


Det känns ganska osannolikt att Satudarah skulle vänta fyra år på att utkräva hämnd och sedan kanske inte ens veta vart mördaren tagit vägen. Nu vet ju åtminstone Satudarah, eller kan lätt ta reda på, var pojken är. Om Satudarah väntar fyra år med att reglera skulden kan det betyda att ganska många Satudarah-medlemmar hinner mördas innan dess - av unga mördare. Det kan därför vara så enkelt som att de inte vågar vänta så länge eller vågar låta vara ohämnat.


Jag tror inte att man ska utgå från att den unge mördaren är onåbar. Det skulle vara mycket förvånande och innebära att man på de institutionerna har lyckats implementera en säkerhet så hög att den saknar motstycke inom kriminalvården i övrigt. Med tanke på det rykte som Satudarah skaffat sig är det inte så säkert att den unge mördaren vare sig är onåbar eller går mot en idealisk och skonsam död. Om man inte klarar av att hindra att barnen rymmer från ungdomsfängelser för att begå nya brott, hur ska man då kunna hindra att Satudarah eller någon av dem städslad entreprenör tar sig in för att göra upp räkningen?


Satudarah sitter kanske nu och väger alternativen? Vilket är farligast? Att ta sig in på en svensk obeväpnad(?) institution för att utkräva hämnd i syfte att återställa terrorbalansen, eller att sitta hemma och glänta på gardinen, rädda för alla barn och ungdomar som passerar?


Den som lever får se vilket alternativ som vinner….


Falun måndagen den 4 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: