fredag 1 september 2023

Förvara vansinnesförarna!

.

Nu är det en sådan där psykopat som har slagit till igen. Den här gången tog det slut genom att han körde in i en Taxi vid Hornstull. Flera personer skadades allvarligt. En av de skadade är inte kontaktbar och talbar. Föga förvånande var det en nysvensk som körde bilen. En känd vansinnesförare som har ett hundratal trafikbrott på sitt samvete.


Det påminner starkt om den där galningen - även det en nysvensk - som delvis slaktade en familj på Örbyleden. Han har ett par hundra vansinneskörningar och annat på sitt obefintliga samvete, bland annat ett flertal väpnade bilrån. ”Rättsväsendet” envisas med att ideligen släppa ut honom efter ett symboliskt straff, bara för att han därefter genast ska kunna begå nya vansinnesdåd. Han har redan hunnit sitta av sitt skämt till straff för mordet på Örbyleden och har hunnit göra nya vansinneskörningar efter det. För mig är det nästan en gåta att han inte omhändertas för sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning - för att skydda allmänheten.


Man måste onekligen fråga sig: Vilken är hållhaken och på vem eller vilka - som gör det omöjligt att skydda allmänheten från det här slöddret?


”Rättsväsendets” hantering av de här fallen är naturligtvis absurd bortom allt förstånd. Om det här samvetslösa packet inte har hållhakar på inflytelserika personer, som i sin tur inte har rent mjöl i påsen, är rättsväsendets hantering obegriplig.


Kanske är problemet så stort, och så långt gånget, att vi för att få ordning på det måste börja med att låsa in de lagstiftare och lagtolkare som envisas med att genast släppa ut de här busarna. Man måste ju vara rejält dysfunktionell för att bara stå och titta på när det är ens jobb att fixa det här.


Falun fredagen den 1 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: