söndag 17 mars 2013

Gränskontrollen och verkligheten

.

Partiledaröverläggningar?
Det finns en stor oro bland många svenskar för att en stor invandring av människor kommer att urgröpa den sociala tryggheten och rent av tvinga ut en och annan drönare i arbete. Många påstår att de som invandrar är lata och därför utgör ett stort hot. Andra påstår att de är flitiga och därför utgör ett stort hot. Det verkar lite svårt att greppa vilket som utgör ett större hot.

Dessutom är de analfabeter. Hur ska de då kunna få någon behållning av fotboll, hockey, Robinson och Let's dance eller klara av att utföra enkla arbetsuppgifter i industrin? Kommer enkla arbetsuppgifter i offentlig service som inte kräver vare sig läs- eller skrivkunnighet över huvud taget att kunna utföras i framtiden? Och kommer man att få adjunktslön för att köra sopor i fortsättningen? Kommer landet med en okontrollerad invandring att kunna fortsätta att leverera skiftnycklar som glappar?

Denna oro tycks gå hand i hand med en mycket optimistisk, ja rent av naiv, tro på gränskontroll och begränsning av invandringen. Jag har frågat en och annan som ivrigt agiterar för stängda gränser vad det ska innebära rent konkret. Om det inte räcker med att ointresserade och fientliga tjänstemän trakasserar invandrarna med motsägelsefulla regler och krav och att de inte får reda på om de får stanna eller ej och att man håller dem borta från arbetsmarknaden - hur långt ska man då gå? Ska man skjuta ned dem vid gränsen? Och det svar jag får, om än något motvilligt är:
- Ja!

Tron är emellertid stark på att det bara är att stänga gränsen så kommer det inte att komma några invandrare. Att det bara är en administrativ fråga. Att det skulle kunna leda till att människor istället skippar passkontrollen och arbetar svart utanför skatte- och bidragssystemet verkar inte finnas på kartan. Vem kan leva utan bidrag? Utan att få tillbaka en mindre del av sina egna eller helst någon annans pengar?

Erfarenheten visar, menar jag, att om det är dåliga livsbetingelser på ena sidan av en riksgräns och bättre på andra sidan så kommer människor att förflytta sig över gränsen. Det finns bara ett sätt att hindra det och det är att förvandla det egna landet till ett rent helvete att leva i.

Det kan exempelvis ske genom att höja pensionsåldern så att de flesta hinner dö eller bli senila innan de får sin pension, så att de inte märker att pensionspengarna är bortslarvade.

Man kan få tågen att komma och gå som de vill genom att låta kriminella pajasar försöka upphandla tågen, skumma av grädden och köra tågen utan att det märks vad de har gjort. För att inte trafikanterna ska kunna komma fram på landsvägarna heller kan man slå upp ett staket mitt på vägen, som kan strimla motorcyklister och hindra övriga trafikanter från att komma fram.

Man kan ge den grova organiserade brottsligheten, och fascistämnena i staten, fritt spelrum så att vem som helst lagligen kan plundras, av exempelvis kriminella advokater på statens uppdrag, och så att vem som helst kan dömas för grova brott, skyldig eller ej.

Ett bra steg på vägen kan vara att vem som helst kan bli dömd seriemördare för att dölja noblessens förlustelser. Eller varför inte bli dömd och rättslös styckmördare med yrkesförbud hela livet, för att skydda någon av kompisarna som har klantat till det?

Man kan ge bankbrottsligheten fri tillgång till statskassan och låta banditer med statlig anställning stjäla allmänna medel - fritt utan risk för straff, vid såväl inrikes som utrikes affärer som klantarna egentligen inte alls ska ägna sig åt.

Sen kan man läsa all post och strunta i att klistra igen kuverten efter sig, tappa av eposten, bugga bostäderna och installera kameror med ansiktsavläsning här och var samt godtyckligt montera GPS-sändare på folks bilar för att trakassera dem, samt anställa tillräckligt skrupelfria och gränslösa höjdare, som för att gynna den egna karriären, och ekonomin, kan lämpa över alltihop till vem som helst som är intresserad.

Och varför inte över allt detta hänga ett akut hot om att klantigt skötta kärnkraftverk kan gå i luften när som helst och för tid och evighet ödelägga alla ens strävanden. Då blir det nog inte så långa köer vid gränsen, om bara staten når ut med informationen om hur den håller på.

Om jag har rätt innebär det både onda och goda nyheter. Till de onda hör, att vi måste förvandla landet till Sovjetunionens eller Hitler-Tysklands arvtagare. Till de goda nyheterna hör att vi är på god väg. :-)

Övertorneå söndagen den 17 mars 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: