tisdag 5 november 2019

En dinosaurie lämnar in


.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson lämnar den sönderfallande socialdemokratiska maktapparaten. I tider då ingen, eller åtminstone allt färre, bevakar arbetarnas intressen och arbetarna, särskilt unga sådana, dör som flugor på arbetsplatserna, utan att någon gör något åt saken, väljer Karl-Petter Thorwaldsson att hellre fly än illa fäkta. 

I dagens samhälle, i vilket en arbetare har mycket liten anledning att vara socialdemokrat är Thorwaldsson lika otidsenlig som en dinosaurie när han i Aftonbladet säger att han själv har tagit fajten mot SD varje dag. En fackföreningsledare borde inte ta fajten mot SD. Han borde istället ta fajten FÖR arbetarna - mot vem som helst som motverkar en fackförenings uppdrag från dess medlemmar. 

Det är uppenbart att Thorwaldsson känt sig trängd under senare tid. Det ligger i farans riktning att hans deltagande på Vänsterpartiets kongress var ett försök att blidka det växande missnöjet bland medlemmarna. Det ligger minst lika mycket i farans riktning att maffiapamparna i den övriga maktapparaten blivit förbannade på honom för deltagandet och påmint honom om att en LO-ordförandes främsta uppgift inte är att värna medlemmarnas arbetsförhållande utan istället är maktmaffians tyglande av fackföreningens medlemmar. Så Thorwaldsson går balansgången mellan missnöjda maffiapampar och missnöjda medlemmar. Inte konstigt att han flyr mot bakgrund av den väg socialdemokraterna valt.

Falun tisdagen den 5 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: