söndag 3 november 2019

Sosseriet söker nödutgången


.
De senaste opinionsundersökningarna har fått paniken att tillta inom sosseriet eftersom sosseriets kräftgång fortsätter, Liberalerna håller på att utplåna sig och Miljöpartiet hänger kvar i dessa klimatångestens tidevarv enbart på grund av ordet ”Miljö” i namnet. Samtidigt tuffar Sverige-Demokraterna på framåt. Men allt det behöver man ju inte någon opinionsundersökning för att veta att det pågår. Det är ju bara att se sig om ute i verkligheten för att veta vad som pågår. Problemen är flera. Sosseriets kärntrupper har svårt att förstå att makthungern drivit partiets potentater att helt överge den egna politiken. Miljöpartiets dogmatiska migrationspolitik verkar inte bita på deras egna siffror men däremot verkar det åderlåta socialdemokratins stöd. Framför allt accelererar våldsdåden. Det skjuts och sprängs varje dag i det nya Nordeuropeiska Mellanöstern, ibland flera gånger per dag och under snabb tillväxt. Väljarna frågar sig med all rätt, om man inte kan hantera brottsligheten nu, hur ska man kunna göra det sedan, när den vuxit sig ännu större och blivit bättre organiserad?

Nu letar sosseriet efter nödutgången. Det gäller att bryta regeringssamarbetet som har blivit ungefär så självutplånande som vem som helst hade kunnat räkna ut att det skulle bli. Tricket är inte att bryta det. Det är inte heller riktigt att få det att se ut som någon annans fel. Tricket är istället att bryta regeringssamarbetet men behålla regeringsmakten. 

Det troligaste scenariot är att sosseriet provocerar Miljöpartiet att slå ihop pärmen och promenera iväg. Det är nog inte så svårt. Därefter får vi en socialdemokratisk minoritetsregering. En sådan behöver köpa stöd från M och/eller SD.

Att byta åsikt är inte svårare för socialdemokraternas ledning än det är för en kameleont att byta färg. Men lite kommer det väl att svida när man ska krypa till korset och tala om för väljarna att allt det där om SD:s rasistiska rötter och så vidare inte gäller längre. Kanske får vi ganska snart se socialdemokratin angripa Sverige-Demokraterna från höger?

Falun söndagen den 3 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: