onsdag 13 november 2019

Svart humor i Malmö


.

Regeringen och rättsväsendet, nu främst genom polisen, bjuder på ännu mer svart underhållning i Malmö.

Igår kunde vi läsa att Percy Nilsson sagt att det handlar om 100-150 rötägg som förstör Malmö. Antalet kommer säkert nära verkligheten, men det finns en betydande distinktion att göra: Det handlar om 100-150 rötägg som tillåts förstöra Malmö av ett efter decennier av absurd lagstiftning nära nog komplett odugligt rättsväsende.

Det som händer i Malmö är inget märkvärdigt. Det skulle hända var som helst där politikerna i åratal, kanske i decennier, undergrävde rättsväsendets förutsättningar att fungera och konsekvent tillsatte politiskt lojala chefer - inte nödvändigtvis kompetenta - men politiskt lojala. Ett viktigt kriterium till måste vara uppfyllt: Man måste komma på de ljusa idéerna att sprida budskapet över världen, att här behöver man inte arbeta - man blir försörjd - och därefter ställa dörrarna mot resten av världen öppna på vid gavel.

Vi ser inte det någon annanstans eftersom en sådan koncentration av godhjärtad inbilskhet och dumhet ännu inte synes ha hemsökt något annat land eller någon annan stad.

Polisen å sin sida vill tydligen mena att problemet inte alls är så litet som Percy säger och har nu hållit sitt möte för att sälja avlatsbrev till Malmös kriminella - i stadion!

- Men va fan? Är alla malmöbor kriminella? Är AIK på besök, eller vad är det som pågår?

Förmodligen är det väl för genant för Malmöpolisen om problemet inte är större än Percy säger. Våra väldresserade politiskt korrekta polischefsattrapper kan förstås inte ge sig till att kritisera politiker och lagstiftare. Återstår då att blåsa upp problemet till nästan ofattbara proportioner. Framför allt är det viktigt för att ingen skugga ska falla på regeringen, för då är man snabbt före detta polischefsattrapper. En polischefsattrapp - oavsett hur politiskt korrekt - sitter inte till närmelsevis lika säkert i sadeln som en Morgan Johansson, en Stefan Löfven eller en Annie Lööf. Och då syftar jag inte på att de vanligtvis utgör ett så mycket högre vindfång.

Vad förväntar sig regeringen uppnå och vad erbjuder regeringen genom polisen till de kriminella för att tysta ned situationen? Frihet att bedriva sina rån, sin knark-, prostitutions- och beskyddarverksamhet under fortsatt straffrihet - under förutsättning att de inte skjuter och spränger så mycket att det stör regeringen?

Det ligger väl nära till hands att anta? Varken Anders Sundström eller Sven-Erik Bucht blev ju åtalade så varför skulle just Malmös kriminella åtalas?

Det hade varit roligt att få avsluta med att hänvisa till ett antikt grekiskt drama. Men antikens greker hade förmodligen inga möjligheter att föreställa sig att en sådan makalös tragedi skulle kunna drabba ett samhälle, utan att folket skulle rest sig och avsatt de ansvarslösa för att rädda nationen.

Falun onsdagen den 13 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: