lördag 9 november 2019

Hur rankas svenska politiker i Europa nu?


.
Svenska politiker fick länge sola sig i glansen tack vare deras företrädares samarbete med nazisterna. När Europa låg i ruiner fick Sverige sälja allt man kunde få fram, till priser som man själv fick bestämma. Oblygt tog de nazistiska kollaboratörerna åt sig äran, dock utan att påminna om samarbetet med nazisterna.

Länge ignorerades alla varningar om vad okontrollerad invandring av människor från områden där anarki rått i generationer skulle ställa till med. Människor som motsatte sig den ansvarslösa politiken skälldes för rasister och släpades i smutsen - och det pågår än. Svenska politiker avfärdade allt ansvarstagande, fast förvissade om sin förmåga, som inga politiker i hela världen troddes kunna mäta sig med. Förträffliga svenska makthavare åkte runt i Europa - och världen - och mästrade alla andra om hur de skulle bete sig - inte minst i migrationsfrågor. I Sverige visste vi minsann hur ett land skulle skötas. Varningar avfärdades med att det bara var arabiska brottslingar som tog ihjäl varandra. Det skulle snart bli bra av sig självt.

Resultatet kan vi se nu. Åtminstone början på det. Nu sprängs och skjuts det lite överallt på gator, torg och gårdar i Sverige - praktiskt taget varje dag. Men det är naturligtvis bara början på vad som komma ska.

Undrar om våra politiker - opåverkade av vad som händer i Sverige - fortfarande åker runt och gör sig märkvärdiga?

Undrar om övriga europeiska politiker skrattar åt dem?

Undrar om de skrattar dem upp i ansiktet eller om de skrattar bakom ryggen?

Falun lördagen den 9 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: