lördag 9 november 2019

MUF:s Benjamin Dousa och verkligheten


.
”Om inte M och S börjar ta ansvar för migrationspolitiken kommer SverigeDemokraterna att bli största parti 2022”. Så uttryckte sig MUF-ordföranden härom veckan i media.

Nu tror jag inte att man behöver vänta så länge. Givet vad som händer i landet känns det ganska osannolikt att nästa val skulle dröja så länge som till 2022. Jag tycker att det mesta talar för att vi kommer att ha val mycket tidigare än så. Tidpunkten beror nog mest på om man kommer på en bra lösning för att kunna fuska trovärdigt med rösträkningen, såvida man inte helt förlorar kontrollen över situationen.

Jag delar inte heller Dousa’s syn på hur M och S bör göra och vad det kommer att leda till. Den tid då Moderaterna kunde göra skillnad i svensk politik är nog till stora delar förbi. Numera är man bara ett svajigt socialdemokratiskt lydparti som sedan länge och till stora delar styrs i kulisserna av personer som drar nytta av relationerna till sosseriet.

Jag tror också att det är alldeles för sent att lösa problemen genom att M och S ska styra upp situationen. De är numera för små och dessutom är det länge sedan de har kunnat styra annat än ned i diket.

Jag tror att samarbetet med Miljöpartiet och Centern sänker sosseriet. Vart och ett på sitt sätt. Vidare tror jag att samarbete med S skulle sänka M på motsvarande sätt - åtminstone i den mån inte M lyckas med att sänka sig själva.

Det där med migration är inte vare sig Moderaternas eller Sosseriets starkaste gren. Kanske bäst att Moderaterna och MUF sysslar med de stora frågorna som de behärskar? Fortfarande är det förstås ett allvarligt samhällsproblem och en stor inskränkning i den enskildas frihet att det inte är öppet på systemet natten mot onsdag varför det är ett helvete att få tag i sprit till Taco-myset natten mot onsdag. Sedär - en viktig fråga för moderaterna att arbeta med.

Förr kunde MUF-ledaren, precis som ledarna i andra ungdomsförbund, driva på sina moderpartier. Men nu verkar det som om MUF lika gärna kunde ledas av Erik Ullenhag.

Falun lördagen den 9 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: