torsdag 14 november 2019

Makalöst hyckleri om vad invandrargrabbar vill ha


.

Den ena efter den andra framträder i TV och hycklar om vad invandrargrabbar vill ha. De vill lämna det kriminella livet. De vill ha ett jobb. De vill ha en Volvo. Lögnerna står som spön i backen. Allt det där är bara kvalificerat skitprat. Den som säger det ljuger antingen som en häst travar eller är själv grundlurad.

Kanske är det så, att de har drivit det där med ledande välvilliga frågor lite för långt? Killarna märker vad de godhjärtade tanterna vill höra och svarar därefter. De vill vara till lags. De inser att det de inte har något att vinna på att säga vad de egentligen tycker. Men den som tror på det där har aldrig varit ung, eller har glömt hur det var. Unga invandrarkillar vill, som regel, inte ha vare sig arbete, månadslön eller Volvo.

De vill ha en häftig bil, byta bil ofta, ha snygga kläder, dyra klockor och smycken, gott om pengar att strö omkring sig och råd att åka utomlands ofta. De vill ha andras beundran - och respekt - och de vill ha snygga brudar som andra avundas dem. Och det senast nämnda får man om man har de tidigare nämnda. Men de vill inte bli skjutna, så de ömkar sig inför de godhjärtade tanterna. Tanterna kanske kan ordna så att de får allt det andra, men slipper riskera att bli skjutna.

Det är med de unga invandrargrabbarnas svar som det är med lilla Anna i Nöjesmassakern, i sketchen med Sven Melander. De godhjärtade tror att de kan lura oss. Men vi har varit unga och många av oss minns. Se filmen här.

Falun torsdagen den 14 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: