tisdag 5 november 2019

Två år för att bestämma vems kameror


.
Kling och Klang utreder Södertäljekamerornas huvudmannaskap
I vissa invandrartäta delar av Södertälje ska sättas upp övervakningskameror för att stävja brottsligheten. Fast inte om man frågar kommunledningen. Enligt den finns det inga sådana problemområden. Kanske finns det inte ens några invandrartäta områden? Södertäljes kommunledning brukar ju resa runt i världen och slå sig över bröstet och skrävla om hur bra det går med invandringen och hur alla andra kommuner tar emot för få.

Nå, i alla fall så har uppsättningen av övervakningskameror i de invandrartäta problemområden som inte finns förhalats i två år för att polisens byråkrati inte lyckats komma fram till vilken avdelning inom polisen som ska vara huvudman för kamerorna.

Nog finns det många lösdrivare inom polisen som bara gör skada. Polisen skulle absolut behöva en Curt Nicolin som kan sparka hälften av pappersskyfflarna och sätta resten i arbete.

Det inger inte mycket hopp om polisens arbete mot den grova våldsbrottsligheten när något så enkelt och grundläggande tar två år. På nära nog vilket företag som helst skulle det klaras av inom max 1-2 dagar. Inom de gäng som polisen har som motståndare tar en liknande fråga säkert inte ens en timme. Det är väl lika att polisen kapitulerar? Så lär det ju sluta i alla fall, med sådana prestationer.

Falun tisdagen den 5 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: