söndag 10 november 2019

Malmö snart ett svenskt Johannesburg


.

Ett starkt socialdemokratiskt engagemang mot apartheiden i Sydafrika har bidragit till att exempelvis Johannesburg numera är en öde stad, i vilken stora kontorskomplex har övergivits. Ingen människa vid sunda vätskor ger sig längre in i staden. Det begås ett 60-tal mord i Johannesburg - varje dygn. Befolkningen - de som kan - har flyttat från staden och bor numera i ”gated communities” utanför staden. Apartheiden är inte borta. Men den utövas numera av svarta. Då är den rumsren med socialdemokratins synsätt, trots att alla fått det mycket sämre - utom några högst upp i pyramiden, som motsvarar våra sossepampar.

Malmö är av allt att döma på väg att bli Sveriges motsvarighet till Johannesburg. De som kan flyr snart Malmö. De som vill, eller måste, bo i området hamnar i gated communities utanför staden som blir öde. 

I staden blir bara kvar några myndigheter, polis, domstolar osv - i väl skyddade bunkrar - vars personal kryssar mellan brinnande bilar när de besöker varandra eller tar sig till TV- eller radiostudior för att där berätta att de ”under senare tid tyckt sig se en viss förbättring” eller berättar hur väl de samarbetar med andra myndigheter. Det är själva definitionen på ett nationalsocialdemokratiskt mönstersamhälle: ett där en ödelagd stad brinner, men myndigheterna är jättenöjda för att de kan berätta att de inte motarbetar varandra.

Falun söndagen den 10 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: