måndag 11 november 2019

Så nära en IS-kupp kan vi vara i Sverige


.
En läsare har i en kommentar till inlägget ”Arabisk enklav i Stockholms södra länsdelar” berört frågan hur farliga IS-fanatikerna är för oss och hur sårbara vi är för en statskupp.

Siffror som nämndes i uttalanden, vilka återberättades i kommentaren, var bland annat att det enbart under år 2015 kom 37.000 unga män i vapenför ålder till Sverige.

Ett annat uttalande som också citerades, var att det räcker med 15.000-20.000 beslutsamma jihadister för att genomföra en statskupp och ta makten i Sverige.

Det är tyvärr mycket, mycket värre än så, vilket jag strax ska utveckla.

Det finns praktiskt taget ingen militär i Sverige. Den som trots allt tror att det finns lever i bästa fall, och i den frågan, i det förgångna. Saken blir inte bättre av att den militär som trots allt finns, del lilla spillra som är utbildad, nästan helt utan undantag saknar stridsvana.

De skulle - eller kommer - vid en statskupp att möta en fiende som är tungt beväpnad och har stor stridsvana samt präglas av en närmast total avsaknad av empati. Vi talar om människor som gjort sig kända för att utan tvekan och utan orsak mörda människor en masse på de mest bestialiska sätt. Och inte minst - människor som kommer till paradiset om de dör.

Återstår med andra ord vår polismakt. Uppgifterna om hur stor vår polismakt är varierar mellan cirka 20.000 och 30.000. Men oavsett vilken siffra som är rätt är det fråga om uppblåsta och substanslösa siffror. Det är fråga om polisanställda, av vilka många knappt ens finns på pappret. Intressantare än dessa bluffsiffror är frågan hur många poliser som finns i verkligheten och hur många av dem som verkligen är tjänstgöringsdugliga och finns där de kan ha betydelse vid ett försök till statskupp.

Jag tror att siffran 10.000 nog inte är för låg. När man skrapat lite på polityren kan även den siffran i praktiken vara överdrivet hög. Oavsett hur många de är så är situationen sådan att de är spridda över landet, de har endast lätt beväpning och de saknar till 100% stridsvana. De saknar även ledning med förmåga att leda strid samt kommunikationsutrustning som inte minsta barn kan slå ut. Att under ordnade former, med stort övertag, skjuta prick på psykfall, är inte vad man menar med stridsvana.

Som nyss nämnts är polisen spridd över landet. I det här fallet innebär det att de inte finns - knappt ens teoretiskt. Den som ska göra statskupp i Sverige sprider inte ut sina mannar på allehanda byar och småstäder i glesbygden. Det är inte där man gör statskupp i Sverige. Det gör man i Stockholm och på högst en handfull andra platser, vilka alla är av mindre betydelse i jämförelse med Stockholm.

Den som avser göra en statskupp skickar inte ett brev veckor och månader i förväg och deklarerar sina avsikter. Han skickar inte ens en delgivningsman. Han grundar inte heller, som den svenska maktapparaten, med att i månader och år låta propagandaapparaten  ta heder och ära av sin motståndare. Han gör istället ungefär som japanerna gjorde mot ryssarna i februari 1904 och som de sedan upprepade mot USA i december 1941. Vid det senare tillfället visste amerikanerna vad som skulle komma att hända, men lät det ändå ske, eftersom det passade deras intressen. Den skillnaden finns också mellan IS och japanerna, att japanerna skickade ultimatum, men angrep innan ultimatumet nått fram. IS kommer inte att skicka något ultimatum.

Plötsligt händer det bara. Om det lyckas eller inte avgörs inte av hur många lätt beväpnade eller obeväpnade poliser utan stridsvana som finns på pappret, fördelade över landet. Det avgörs av hur många som finns, för ögonblicket i tjänst i Stockholm, möjligen även i Göteborg och Malmö. Och det avgörs av vilken förmåga de har att slå tillbaka ett angrepp. Det innebär i praktiken några hundra oförberedda, förmodligen förvirrade, och i stort sett obeväpnade och icke stridsdugliga poliser som ställs emot en tungt beväpnad, stridsvan och motiverad fiende, som har uppgjorda planer och som omedelbart kommer att se till att polisen inte får tillgång till sina vapen, och som dessutom slår ut polisens kommunikationer. Det räcker med några händer fulla för att slå ut Sveriges kuppförsvar. Det finns knappast på kartan att inte kommunikationerna och viktigare polisstationer slås ut genast och därmed polisens sista lilla hopp om att kunna svara. 

Därmed är saken klar. Resten av landets teoretiska poliser kommer utifrån den information om läget som de eventuellt får, att ta ställning till hur de ska agera när de överlägset största poliskoncentrationerna har nedkämpats eller gett upp. Vad gör polisen i  Piteå, Örnsköldsvik, Mora och Växjö när polisen i Stockholm, Göteborg och Malmö antingen har gett upp eller nedkämpats, eller inte går att kontakta. Det, kära läsare, tror jag inte att jag behöver tala om för er.

När det gäller islamisterna har de redan många gånger visat sig kapabla att vidta åtgärder mot andra delar av befolkningen än polisen, vilka åtgärder iscensatta i Sverige kommer att förlama de återstående polisspillrorna.

Våra politiker har dessutom sett till, som den läsare vars kommentar jag på detta sätt svarar på påpekar, att det har kommit 37.000 unga män i vapenför ålder till Sverige enbart under år 2015. Erfarenheterna från IS kupp i Syrien och Irak visar att det kommer att stå vettvillingar i kö för att ansluta sig till dem, när väl statskuppen sker, oavsett om Annie Lööf, Stefan Löfven, Isabella Lövin och Jonas Sjöstedt har varit framme och delat ut permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap åt dem eller ej. Och det kommer att gå fort - mycket fortare än för det handlingsförlamade Sverige. Härtill kommer de många tusen som går helt under radarn, därför att våra politiker ställt rikets dörrar på vid gavel.

Så, det mesta talar för, att det inte behövs några 15.000-20.000 jihadister. 100 man räcker mer än väl. Och det är troligen inte fråga om OM det sker utan om NÄR det sker. Tungt beväpnade och stridsvana trupper från många länder har, inte utan svårighet, trängt undan IS i Mellanöstern. Det borde vara självklart för var och en att man nu ser sig om efter en ny försvarslös nation att ta över. Vad kan då vara lättare än det naiva Sverige med sina många av skattebetalarna finansierade muslimska propagandacentraler? Man får nog leta bra länge för att hitta ett land som är lättare att ta över. Om det mot all förmodan inte lyckas får vi kanske veta att den offentliga sektorns välvilliga dilletanter har försett dem med pengar från skattebetalarna, med vars hjälp de finansierat sina vapendepåer.

Det var ingen som trodde att de skulle slå till i Irak och Syrien heller…

Falun måndagen den 11 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: