fredag 22 november 2019

Snabbt fram med korrigerande opinionsundersökning


För en vecka sedan kom en opinionsundersökning fram till att Sverige-Demokraterna blivit Sveriges största parti, sett till opinionsstöd.

På torsdag kväll började SD:s landsdagar.

Utan tvekan var paniken tät i sosselägret när man inför SD:s landsdagar blixtsnabbt lät plocka fram en ny opinionsundersökning som återförvisade SD till platsen som näst störst och sedan trummade ut uppgiften via partiorganet SVT.

Vi lever i opinionsundersökningarnas proxykrig. Kriget om väljarna utkämpas med hjälp av beställda och styrda opinionsundersökningar.

Som av en händelse var nästa nyhet i torsdagens 19:30-sändning att ”fler utrikesfödda nu får jobb”. - Jajamän, vi är på rätt rätt - det smäller och blixtrar och brinner och rånas och våldtas och butiker kidnappas för knarklangning - men vi är på rätt väg!

Ganska fräckt av SVT:s Aktuellt-redaktion att den kväll som SD inleder sina landsdagar ägnas en betydande del av sändningen åt interna problem inom S, som tillåts föra en intern låtsasdiskussion mellan Daniel Suhonen och Payam Moula, ställföreträdande ”intern opposition” inom S, vilket riktar fokus mot S istället för SD - när SD har sina landsdagar. Stämningen i inslaget fick Aktuellt att påminna om en räddningsaktion. Jag såg att någon debattör jämförde med räddningen av skolpojkarna ur grottan i Thailand. Ja, lite samma känsla fick man - av våra ”opartiska” public service-nyheter.

Även dessa S-märkta debattörer sitter hårt fast i den verklighetsfrånvända demagogiken. Man är inom S ännu oförmögna att se sambandet mellan fri immigration av livsstilskriminella och ökande grov brottslighet i landet. Alla skadas av det - utom brottslingarna. De som kanske skadas mest är de hederliga immigranter som vill integreras och som vill tillföra något - de riskerar att drabbas hårdast av sosseriets kurragömmalek och vägran att erkänna problemet man skapat.

Efter att sett SVT:s båda huvudsändningar på torsdagskvällen lämnas man med en känsla av att andra partier också får vara med i den svenska demokratin - om bara det slutar med att socialdemokraterna vinner.

Falun fredagen den 22 november 2019
Mikael Styrman

Inga kommentarer: