söndag 3 november 2019

Inte mycket till gränskontroll


.
Härom veckan anmälde en lastbilsförare utanför London att han hittat vad som senare visade sig vara 39 döda vietnameser i lastutrymmet till den lastbil han kört.

I kölvattnet på den händelsen har i media framkommit att det var tre långtradare med illegala migranter som begett sig från Vietnam till Storbritannien. Hittills har sålunda en av dem kommit tillrätta. Det har inte skett för att vare sig EU:s yttre eller inre gränskontroll fungerat. Istället dök den upp för att chauffören inte visste vad han skulle göra med 39 lik.

De två övriga långtradarna har således ännu inte kommit till rätta. Antingen är de ännu på väg - enligt uppgift mot Storbritannien - med sin last. Alternativt har de redan lossat sin last och är på väg tillbaka för att hämta mer. Hittills är gränskontrollens uppklarningsprocent noll.

Vad krävs det för att gränskontrollen ska klara av att avslöja människosmugglingen? Ett kryssningsfartyg som fullastat med illegala migranter färdas upp för Thamesen, med släckta lampor och intensivt tutande? Varför lyckas inte gränskontrollen? Tre långtradare… Är det mutor eller bara vanlig inkompetens?

Vissa svenska krönikörer, som möjligen tjänar charlatanerna i Bryssel, har jag sett döma ut Storbritanniens möjligheter att klara gränskontrollen utan att vara med i EU. Men vad har Storbritannien att förlora om det är så här det fungerar i EU? Det kan ju inte gärna bli sämre…

Det är ett hån mot Europas skattebetalare att parasiterna i Bryssel, som roffar åt sig miljontals med svarta inkomster inte duger till att bygga upp en gränskontroll som ens klarar av att hitta hela containers med människor.

Förmodligen kommer de 39 döda att driva igenom Brexit. Händelsen avslöjar obönhörligt vad som pågår och vad de som drar nytta av EU generositet med skattebetalarnas pengar helst vill dölja. Det är inte troligt att britterna vill leva i en situation som innebär att de får skotta afrikanska, arabiska och asiatiska lik därför att korrumperade ”gränskontroller” i Europa tar mutor och ser mellan fingrarna med människosmugglarnas transporter.

Falun söndagen den 3 november 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: