onsdag 17 februari 2010

Min kommentar till Jan Wallströms senaste politiska åtal mot mig.

.

Om avsikten är, att vi ska kunna deklarera i tid, så är den använda metoden, med systematiska upprepade husrannsakningar, med omfattande och långvariga beslag av räkenskaper, dito beslag av tillgångar, med excesser i processer i alla upptänkliga myndigheter och domstolar, i kombination med inlåsning av mig i politiskt fängelse ingen bra metod.

Om rättsväsendet är så degenererat och korrumperat, att det upprepade gånger låser in en företagare i fängelse, som är utsatt för en massiv myndighetsattack, och dessutom yrkar att företagaren ska beläggas med näringsförbud, för i sammanhanget, och mot bakgrund av myndigheternas agerande, bagatellartade försummelser – vad har då samhället kvar att ta till mot RIKTIGA brottslingar?


Övertorneå den 17 februari 2010

Mikael Styrman

.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Men du har aldrig tänkt på att om du/ni sköter er och lämnar in deklarationen i tid, så är det ingen som bråkar med er!
Om alla papper är i ordning, så hamnar ingen i fängelse. Det fungerar för de flesta svenskar...

Anonym sa...

Hej!
Du får nog förklara tydligare så att man förstår. Bolaget måste väl betala moms även om du sitter finkad likväl som övrig drift har skötts?

Anonym sa...

Kan du definiera vad en RIKTIG brottsling är för dig?

Nick Rosencrantz sa...

Relevant sanning (man inte vill veta som politiskt sakkunniga antingen inkompetent eller illvilligt terroriserar och plundrar bolag. Mikael Styrman meddelar verkar lika Orwellsk som här (Styrmansgatan) i Sveriges diktatur under politiska sakkunniga som inte ens (tekniskt) kan argumentera och samtidigt menar tekniskt.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym 1:
Det var inget fel alls på våra deklarationer när man satte oss i blockad, inledde myndighetsattacken mot oss och förmådde vår bank att säga upp vårt lån, som inte var misskött.

Antingen så vet Du inte vad Du talar om eller så är Du ute för att avsiktligt desinformera, typ:

Vi trakasserade dem till döds, för sen orkade de inte deklarera i tid.

Fast Du har nog delvis rätt. Alla som i tysthet låter sig förslavas får vara relativt ifred.
Baksidan av det myntet är att de blir bestulna på nästan hela sin livsinkomst.


Svar till Anonym 2:
Förlåt, jag trodde att man inte behövde så mycket fantasi för att förstå att ett litet företag utsätts för stora administrativa påfrestningar när man låser in företagsledningen och hälften av administrationen.

Antag att man i flera omgångar tog alla räkenskaper i beslag långa tider och låste in företagsledningen i vilket företag som helst, samt halva administrationen, i fängelse i åtta månader - skulle företaget kunna sköta uppgiftslämnandet i tid?


Svar till Anonym 3:
En RIKTIG brottsling är en som till exempel verkligen försöker undandra staten stora belopp eller försöker stjäla andras pengar. Jämför till exempel med Obol, Bo Johansson, Sven-Erich Bucht, Längmanska Klantfonden, LKAB, Per-Ola Eriksson och Jan Saradlic. I de, förhållandevis amatörmässiga, men mycket omfattande bedrägerierna har rättsväsendet gjort på stället halt.

Politik? - Javisst!

Ett annat exempel är de förslavade Thailändska Bärplockare som Allan Lehto och Norrfrys Polarica lurar hit, och suger ut, tillsammans med svenska myndigheter och en av AP-fonderna. Även i det fallet är åklagarmyndigheten helt kaiko.

Anonym sa...

Självklart är det svårt när man är finkad. Jag antar att åtalet gäller den tiden...Men hinner man med att fakturera kunderna så bör man väl i lika stor utsträckning hinna med att redovisa moms?
/Mattias

Ötåbo sa...

Jasså LKAB är brottslingar nu? Detta företag som gjort/gör så mycket för norra delen av(hela)Sverige. De ger en massa folk arbete så att samhället snurrar. Vad har Ekfors kraft gjort för Tornedalen?? ...INGENTING!! ...ni skapar dyr el, merkostnader för samhället, dålig reklam m.m.
Det vore nog bäst för alla om du fick göra en ny volta, denna gång lite längre lärotid.

Shadow sa...

Kan inte säga så mycket annat än bra skrivet(!).
Antar att du lämnat in ett önskemål om att få deklarera lite senare med tanke på alla oroligheter du och ditt företag drabbats av på senare tid?

Jan-Erik sa...

Jag har en vag minnesbild av att jag någonstans läst att du hade tänkt använda din vistelse söderöver åt att skriva en bok om dina erfarenheter. Blev det någonting av det, eller rann det ut i sanden?

Anonym sa...

Tror inte att alla norrbottningar inser hur fientligt företagarklimatet är i denna landsända. Det är inte konstigt att kommunerna tappar folk då många driftiga personer flyttar söderut. Så fort du som företagare missar att fylla i en blankett, får ett negativt beslut av vilket slag det än må vara eller gör någon annan miss kan man räkna med att det i morrontidningen skrivs en skandaliserande krigsrubrik som får grannar och bekanta att tro att man i själva verket är kriminell. Jag gläds numera varje gång det kommer nya siffror som bekräftar befolkningsminskningen i inlandet. Det blir ju ett antal idioter mindre för varje år!

Anonym sa...

Jag blir så glad när jag hör att NSD tappar 4000 ex i upplaga.
Driver företag och har en gång blivit uthängd som skurk för en sak jag inte gjort.
Hur f-n ska det inte kännas för dej som blivit uthängd kanske 100 gånger?

Mikael Styrman sa...

Svar till Mattias:

Det är snarare så, att om man har mer att göra än man hinner med, oavsett skälen, då måste man prioritera. Jag har då prioriterat att hålla eldistributionen och samhället igång.

De stora kraftbolagen gör tvärtemot. De sköter byråkratiskt tingel-tangel men kunderna kan vara utan ström ända upp till åtta månader. Viktiga samhällsfunktioner får upphöra att fungera för flera månader. Men det stör inte våra myndigheter....

Mikael Styrman sa...

Svar till Ötåbo:

Du tycks vara ute för att desinformera som vanligt.

Ekfors Kraft AB har elektrifierat Tornedalen och inom Ekfors område fungerar elförsörjningen - det nationalsozialdemokratiska drevet till trots.

Jag tror att de flesta vet att jag avser bedrägerierna MOT LKAB.
Det kan naturligtvis inte uteslutas att enstaka handläggare på LKAB begått brott i samband med utlåningen till Obolmännen och deras kumpaner samt den därefter följande mörkläggningen, som den korrumperade åklagarattrappen Wallström blundar för.

Du tycks mena, att bara för att LKAB skapar arbete, så får brott som berör LKAB inte utredas. Sådana åsikter kunde man hysa i 1920-talets Sovjetunionen. Hur har Du övervintrat fram till våra dagar?

Mikael Styrman sa...

Svar till Shadow:

Det är nog inte idé att försöka få några anstånd.

Vi försöker komma ikapp nu när jag varit ute från ”nionde kompaniet” någon månad. Men det är mycket att ta igen efter upprepade nazistattacker i form av husrannsakningar, tvångsförvaltningar, tvångsinlösenprocesser m.m.

Men våra korrumperade politiker och tjänstemän tycks vara ganska rädda för mig, att döma av den intensitet de jagar mig med.

Mikael Styrman sa...

Svar till Jan-Erik:

Det visade sig ganska snabbt vara omöjligt att skriva en sådan bok som jag ville skriva. Jag fick inte ha tillgång till egen dator och tillgång till våra egna arkiv är en absolut förutsättning. Därför har jag skjutit upp bokprojektet på obestämd framtid.

Tiden i Gulag använde jag istället till att vila upp mig efter åtta år av nazistterror. Det behövdes verkligen. Sen har jag funderat en del, över hur man ska kunna ändra vårt numera genomkorrumperade samhälle, avskaffa rättsrötan osv. Det är inte helt okomplicerat och etablerade politiker tycks vara så insyltade i rättsrötan, att några ansatser till att göra något åt den inte tycks förekomma.

Många har varit på mig och bett mig engagera mig politiskt. Och, det är klart, är inte den enskilda näringsidkaren skyddad från övergrepp från det allmänna i Sverige så blir det kanske det enda som återstår.

Det känns viktigare att sysselsätta sig med att ändra detta samhälle till ett sådant som man vill att ens barn ska kunna leva i än att lägga ned energi på att fördjupa sig i oförrätter i förfluten tid. Det kommer kanske en tid då man har möjlighet att se tillbaka på sitt liv. Än finns för mycket ogjort.