fredag 26 februari 2010

Det handlar inte om några OBS-platser.

.

Den debatt som rasat i något år, om några OBS-platser i Haparanda med flera ställen, är inte någon huvudsak. Det är en bisak. Med denna bisak har Mobbar-Kenta och hans gäng sysselsatt Sven-Erich Bucht och Company. Det kan gärna fortsätta. Men vi har inte för avsikt att delta i den pseudo-diskussionen.

Problemen med sjukvården i Norrbotten handlar nämligen inte om några enstaka OBS-platser. Problemen finns över hela vården. Eftersom det handlar just om sjukvård passar det kanske bra att jämföra med kroppens fysiologi:


Stoppa blodflödet.


Att kroppen (landstinget) inte orkar hålla igång OBS-platserna i periferin beror på att hela kroppen är på väg att dö eftersom hjärtat inte orkar hålla igång blodomloppet. Det beror på att kroppen håller på att förblöda. Det sprutar iväg blod genom stora sår och det blir inget blod kvar till fingerspetsarna.

Blodflödet måste stoppas annars överlever inte landstinget och Norrbottningarna blir utan sjukvård med allt vad det innebär. Dagens problem kommer då att visa sig vara en västanfläkt mot vad som komma skall.


His Masters Voice.

Norrbottens-Kuriren har kvar sitt stolta och uppfordrande namn. När makten utmanas blir tidningens journalistik ynklig. Istället för att granska makten, som en tidning i västerlandet förväntas göra, försvaras makten. Synd att ”His Masters Voice” logotypen med den lilla hunden som lyssnar på husses röst i trattgrammofonen, är upptagen. Den kunde annars passat ganska bra på Norrbottens-Kuriren i Mats Ehnboms och Armi Rousus tappning.


Snabba ryck i politiken.

På tisdag gav vi offentlighet åt att vi ska starta ett parti. På torsdag publicerar redan Kuriren ”kloka” ord från en ”statsvetare”, Simon Matti. De måste med andra ord vara uttalade redan på onsdag – dagen efter att vi tillkännagett våra intentioner.

I dagens Kuriren, som ju är skriven igår, torsdag, två dagar efter vårt tillkännagivande, citerar Kuriren Simon Matti igen:

”- Det var nog många som stödde dem ursprungligt och menade att Mansten blev utsparkad och att Styrman är illa behandlad. Men det har svängt över till att många är frågande och uppfattar att de driver rättshaveristers argumentering och det straffar dem som parti.”


Vad kan man säga annat än att det går fort i Norrbottenspolitiken. Så där fort går det nog ingen annanstans. Redan andra dagen efter vårt tillkännagivande, innan partiet ännu är färdigt bildat och innan vi hunnit anta partiprogrammet, har vi alltså hunnit ha många som stödde oss ursprungligt och som har hunnit bli frågande och straffar oss som parti – inte illa. Vad ska man säga om sådan professionalism? Det är väl bara att böja sitt huvud i vördnad?

Det får mig att tänka på prästinnan Pythia, ett orakel i Apollons tempel i Delfi. Hon andades in giftiga vulkaniska ångor och uppnådde därmed ett lätt deliriskt tillstånd som gjorde det möjligt för henne att svara på frågor ställda till gudarna. Bland annat Alexander den store lär ha frågat Oraklet i Delfi om sin framtid. Fast Oraklet i Delfi hade nog väntat så att vi åtminstone hade hunnit bilda partiet innan oraklet hade påstått att vi förlorat våra anhängare.

Bästa Simon Matti, Du borde också rösta på oss, för om vi kommer till makten i landstinget så kommer Du att få tycka vad Du vill och inte längre behöva skälla på kommando.

.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja då var det äntligen dags att koppla in dom moderna energisnåla gatlysena i Haparanda Kommun.Glöm ej bort att samtidigt släcka dom gamla energislukande lamporna!!!

Mikael Styrman sa...

Nä inte ska vi som är först på banan släcka våra lampor. Sen, när de nya ljuskällorna blir färdigutvecklade ska vi byta ljuskällor i våra armaturer.

Tyvärr kommer den nya dubblerade belysningen inte att spara in de bortslösade skattepengarna om den så lyser i tusen år.

De dubbla belysningarna kommer att lysa i Karungi som en påminnelse om hur tokigt det kan bli när det makhavande partiet tas över av en psykopat och det inte finns någon politisk opposition eftersom ledande oppositionspolitiker låtit sig mutas med ”tjänste”-bilar, campinganläggningar, mobiltelefoner, politiska domar i privata mål, skräddarsydda tjänstetillsättningar, övernattningslägenheter och ryska horor.

Resten av invånarna i Mattila, Vojakkala, Kukkola, Karungi och Korpikylä har som tidigare fullt funktionsduglig belysning som Ekfors håller. Annars skulle de ännu vara i mörker. Socialistledare har ju inte för vana att sätta sina medmänniskor i första rummet.

Joakim von Ankas affärer blomstrar och de lokala företagen går i konkurs på löpande band samtidigt som centrum förslummas.

Vad kan inte en sådan stolle ställa till med i riksdagen?

Svenne sa...

Ni får min röst i landstingsvalet.

Anonym sa...

Marknadsdomstolen skriver dessutom i sitt beslut att det finns "anledning att betrakta Ekfors tillhandahållande av gatu- och vägbelysningstjänsten som högst osäker".

Mikael Styrman sa...

Undrar om den är lika osäker som domstolarnas prövning av Thomas Quick som befanns skyldig till åtta mord av enhälliga tingsrätter utan tillstymmelse till bevis eller som Hovrättens och Högsta Domstolens prövning av Vojakkalamålet där de dömda inte ens fick veta vad de anklagades för förrän de läste domen?

Marknadsdomstolen lär också ha funnit att det inte fanns något som talade för att kommunen inte skulle betala sina räkningar trots att räkningar från år 2002 och framåt är helt eller delvis obetalda...

Anonym sa...

Hej Mikael!

Jag anser dig vara en Rättshaverist som jagar väderkvarnar likt en nutida Don Quixote men som inte får det att fungera riktigt.
Jag sympatiserar med dig att man ska inte lita på regering och kommuner dom flesta inom socialdemokratin vet inte vad demokrati betyder. speciellt Bucht och grabbarna!

det du behöver är att tagga ner lite och använda mer socker för du fångar mer flugor med socker än med ättika!

Det nya partiet som du och Mansten skapar kommer inte att få någon plats i landstinget det vet både du och Manstedt.
Jag vet hur ni ska göra och ja jag vet!
Jag har jobbat i dom flesta partier som Konsult och alla dom jag jobbat för har uppnått sina mål!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

In med det nya moderna ut med det gamla föråldrade!

Mikael Styrman sa...

Hej Anonym.

Det verkar inte riktigt som om Du förstår innebörden av ordet rättshaverist. Men hav tröst, Du är inte ensam om det. Många slänger det uttrycket vårdslöst omkring sig.

Det där med Don Quixote och väderkvarnar verkar Du inte heller förstå. Men det är vanligt att man använder det om någon som tar strid mot en skenbart mycket starkare motståndare.

Det är dessvärre så att de missförhållanden som jag tar strid mot inte är några väderkvarnar utan mycket väl dokumenterade olagligheter.

Sen är vi inte ute och fångar flugor utan vi vill bara styra upp vår sjukvård som är grovt misskött av odugliga politiker och dito tjänstemän. Tyvärr verkar det vara likadant över nästan hela landet. Vi avser vara väldigt tydliga med vad vi ska göra och vill inte locka med någon som inte är på det klara med det.

Det är lätt att uppträda anonymt på nätet och låtsas vara förståsigpåare men jag blir inte så lätt imponerad. Jag tror nog att du är en vanlig skitpratare som den politiska världen och landstingsvärlden är full av.

Valet i höst visar hur många mandat vi får.
Blir det många så blir det storstädning i Norrbotten.

Anonym sa...

Grattis Einstein Jr. Var fast besluten att rösta på er men det tog slut efter att jag läst första stycket i senaste inlägget. Säkert några 100 tal röster till från Hapda kommun som försvann.

Mikael Styrman sa...

Att det över huvud taget är något problem med OBS-platserna i Haparanda beror på att landstinget är misskött och håller på att kollapsa.

När man får ordning på landstinget är det inget problem att hålla OBS-platser i Haparanda.

Om man inte får ordning på landstinget kan inget rädda OBS-platserna i Haparanda.

Det tror jag att Du har förstått. Du är förmodligen inte alls den Du utger Dig för att vara. Du är förmodligen en politruk som gömmer Dig bakom anonymiteten för att blanda bort korten och försöker manipulera dem som tänker rösta för att Rädda Vården.

Anonym sa...

Jag har svårt att tänka mig att någon normalt funtad människa kommer att rösta på detta parti.Men det är klart den sista dåren är inte född!!

Mikael Styrman sa...

Nä, han är ju inte det, och dårar verkar inte vara något nytt på landstinget.
Åtminstone verkar en hel del av de tidigare födda ha varit inblandade vid styrningen av landstinget.

Peter sa...

Bäste Herr Styrman!

Du läser ju Kuriren som Fan läser Bibeln. Vad Simon Matti refererar till med frasen "många som stödde dem ursprungligt" är ju (förmodligen) inte stödet till ert parti utan stödet för era tidigare gärningar dvs. din kamp mot diverse domstolar och statliga verk samt Manstens kamp mot NLL. Förlöjliga inte dig själv genom att tolka allt som står bokstavligt. Vore kul att läsa en bok om din kamp förresten.

Mikael Styrman sa...

Intressant Peter - se ny blogg ”Journalistikens dödgrävare”.