tisdag 3 september 2013

Låt spektaklet ha sin början!

.
(Uppdaterad 3 sept kl  10:02)

Imorgon kommer presidenten för Amerikas Förenta Stater till Stockholm. Eller åtminstone presidenten för de av banksterväldet och krigsindustrin sönderplundrade och dysfunktionella resterna, av det som en gång var Amerikas Förenta Stater.

Det är en väldig upphetsning och eufori bland svenska politiker nu. Varför? Vem är det som ska komma? En hjälte? En välgörare? Eller presidenten för en förbrytarnation, som i strid med alla regler för internationellt umgänge kränker svenska privatpersoners integritet och stjäl svenska företags hemligheter? Och det blir våra politiker alldeles till sig i byxorna av och vet inte hur de ska kunna slicka den amerikanska jättepempan, den ena bättre än den andra.

Det blir nog inget litet gycklarspel. Enligt en uppgift som nådde mig kommer hovet att anlända med sexton (!) större flygplan - utöver Airforce One. Det är inte kattskit precis. Däremot påminner det starkt om de extravaganser som den franske kungen Louis XVI och hans hov kunde ha uppvisat, om de var ute bland pöbeln och delade med sig av sin glans. Eller varför inte en romersk kejsare eller någon större forntida egyptisk farao eller kinesisk kejsare. Före följet vanligtvis soldater som piskar och driver iväg pöbeln, därefter narrar och gycklare som aviserar vad som komma skall. Vi får väl från svensk sida hoppas att Carl Bildt har letat fram rätt kavaj så att ingen oklarhet behöver uppstå om hans roll i följet. Och flaggan! Hoppas att han har rätt flagga i knapphålet...

Däremot var jag kanske lite besviken på uppgifterna i pressen som gjorde gällande att kortegen bara ska bestå av 40-50 bilar. När vi mötte presidenten av Madagaskars kortege, på motorvägen mellan Port Louis och flygplatsen, när han avlade en likaledes mycket viktig visit hos presidenten av Mauritius, var kortegen minst lika lång. Fast då har ju inte Madagaskar tillnärmelsevis så stora skulder som USA. Kanske att moderaterna kan göra som man brukar göra i Stockholm när det vankas nomineringsmöte? Stick till folk lite pengar så att de klär upp sig dagen till ära och hakar på och förlänger kortegen.

En omständighet som är svår att greppa, är makthavarnas kluvenhet i förhållande till allmänheten. Ingen, jag säger ingen, behöver ett följe som kräver 17 stora flygplan. Inte ens om man delar upp sig - ett plan för Obama, ett för frun, ett för sekreteraren som bestämmer och ett för tandborsten - inte ens då blir det mer än fyra plan. Men när man ändå drar på så här känns det väl lite konstigt att stänga ute allmänheten, stänga tågen norr om Stockholm osv. Den som vill ta Obama av daga vare sig behöver, eller torde vara benägen att, göra det från ett tåg norr om Stockholm. Blotta tanken är ju höggradigt fånig. En attentatsman skulle knappast lasta på "Tjocka Berta" för sitt attentat. Men det är väl mode som styr säkerhetsbranschen också? - Less is more! Ju mindre allmänheten får se, desto märkvärdigare.

Mer fason är det på presidentens specialbyggda bilar och helikoptrar, som är tillverkade i okänt antal och finns lagrade på flera platser i världen och transporteras fram i förväg när de behövs. Det skulle vara roligt att veta hur mycket den där cirkusen förbrukar utan att fylla något meningsfullt syfte. Men det är klart, ingen tycker att det är så viktigt att det är väl dammat hos kejsaren, som han som har till uppgift att gå runt med dammvippan. Och han kan alltid behöva några man ytterligare till sin hjälp.

När man ser de här uppgifterna kan man inte undgå att undra över storleken på följet. I synnerhet ställd i relation till de blygsamma svenska resurserna. Det framstår ju närmast som en ockupationsstyrka. Var ska svenskarna hitta tillräckligt mycket folk som kan förhandla med jänkarna, eller som vaktar dem, så att de inte går omkring och placerar ut en massa buggar hela tiden? Och vad ska man prata med dem om, förutom nästa middagssittning, fler spioncentraler på svensk mark, mer svenska soldater till att vakta maffians knarkodlingar? När kommer önskemålet att svenska staten ska samla in alla svenska företags affärshemligheter så att jänkarna slipper besväret med att nosa fram hemligheterna? Eller sker det redan? Skatteverket och Kronofogden ställer ju upp på sådant om någon företagare tilldrar sig någon banksters intresse eller om någon politisk pamp så vill.

För att avrunda är nog jämförelsen med Louis XVI:s följe helt adekvat. Och precis som med hans följe gäller nog för Obamas följe att det bästa för nationen vore om någon kunde låsa in dem i källaren under Vita Huset så att de inte kunde komma ut i världen och slösa pengar - andras pengar. Varför inte i Guantanamo - utan rättegång?

Naturligtvis är det bäst att allmänheten hålls på avstånd. Det skulle kunna vara stötande mot allmän sedlighet om allmänheten tvingades bevittna sjutton flygplanslaster nakna amerikaner som väller in i Stockholm. Det är dock ingen risk för polisens välbefinnande - vana som de är vid makthavare med osynliga kläder. Inte heller lär det bli någon kulturkrock eftersom de sedan länge tillägnat sig "amerikanska" arbetsmetoder.

I Sverige har vi någonting på vägarna som i folkmun kallas "liggande poliser". Det återspeglar nog svenskarnas konflikträdsla. Det går ju inte an i Sverige att nämna saker och ting vid sitt rätta namn. I Afrika kallas samma fenomen "sleeping policemen". Vet ej om det gäller för alla engelskspråkiga länder.

Sysslar man med rätt saker nu, om man ska värna Obamas säkerhet i Sverige? Det är nog inte pendlarna runt, eller fotgängarna i, Stockholm som är farliga för Obama. Då är nog en svensk polis och ett rättsväsende som tillägnat sig amerikanska arbetsmetoder och skyddar mördare och gömmer lik betydligt farligare. Bättre vore nog därför om allmänheten nyttjades till att hålla polisen på avstånd från Obama. Fast det kanske är det som planeras? Kanske hela avspärrningshysterin egentligen är till för att distrahera polisens lönnmördare. Om de blir strängt sysselsatta med att hålla borta Kreti & Pleti har de inte tid att vara ”affärsmässiga” och mörda Obama.

Ett absolut minimum är att skicka några föråkare innan kortegen släpps fram. Som på Ingemar Stenmarks tid. De får till syfte att verifiera att inte polisen tappat några bonuslik på E4:an på väg mellan likgömmorna och rättsmedicin. Det vore ju för jävligt om monsterbilen med Obama skulle köra i diket efter att ha kört på något av polisens, politikens eller banksterväldets bonuslik.

Det kan inte anses klarlagt att jänkarna skulle ha tålamod med ett svenskt rättsväsende som leker och lallar i decennier för att ingen skyldig ska behöva ställas till svars. Då är risken betydande att de bombar oss till stenåldern, dit vi ändå är på väg. Eller att de bombar någon annan till stenåldern - godtyckligt vem - efter att ha "dragit slutsatser" om vem som är skyldig.

Om däremot Obamas livvakter, som den svenska staten garanterat inte dugt till att avväpna, skulle visa sig för skjutkåta och ställa till ett mindre blodbad någonstans runt Stockholm, så skulle det nog inte vara något problem. Antingen försvinner liken - polisen har ju vanan inne - ur register och allt - "har aldrig levat", eller så kommer rättsväsendet fram till att de begick någon sorts kollektivt självmord. Det svenska rättsväsendet tycks ju inte känna några spärrar när nomenklaturans intressen står på spel.

Därvid lag talar erfarenheterna från morden på Ivar Kreuger, Catrine da Costa, Cattis Falck och Lena Gräns, Carl Fredrik Algernon, Olof Palme och de många Quick-fallen sitt tydliga språk.

Ingen i den svenska politiska eller tjänstemanna-nomenklaturan lär väl heller duga till att ta upp Edward Snowden, hans situation, och den kriminella klappjakt som de politiska förbrytarna i USA utsätter honom för. Han har öppnat allas ögon. Han har sagt oss det vi alla anade. Ingen hjälper honom eftersom våra politiker och tjänstemän redan visste, men inte ville att vi skulle få veta. Ingen har kurage att sätta USA på plats eller ens vara herre i sitt eget hus och respektera sina uppdragsgivare. Kanske har de alla för mycket på sitt samvete för att våga utmana USA. En sorts Stockholms-syndrom i makroformat utspelar sig kring Snowden.

Det om Snowden sagda gäller ju i tillämpliga delar även för Bradley Manning som avslöjade krigsförbrytare men själv blev dömd istället för dem.

Sjutton stora flygplan, en flod av bortkastade skattepengar, men inget av värde för nationen kommer att uträttas. Framgången kommer uteslutande att mätas utifrån hur långt ifrån Obama våra psykopater placeras på middagen.

Stockholm tisdagen den 3 september 2013
Mikael Styrman
.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Mikael, din penna är formidabel. Du tar upp angelägna ämnen och gör det med bravur, du är bättre journalist än de svenska tidningarnas. Ditt svenska språk är ett nöje att läsa och din argumentation är ögonöppnare. Jag läser alla dina alster med samma förtjusning. Att det fortfarande i landet finns kritiska intelligenta debattörer som har modet att gå emot etablissemanget är glädjande. Även i denna bloggpost träffar du rätt med din kritik, vad skall han här att göra?
/pllay

Anonym sa...

TACK!

Du är en strimma ljus i mörkret!

Anonym sa...

Han kanske bara ska hit för att lämna tillbaks Nobels fredspris, ingen människa i hela världen kan väl tycka att det var ok att han fick det.
Angående hans namn så är väl det bästa
Usa marionetten/Jonas.

ulf sa...

det är ju fult i dagens samhälle att säga "det var bättre förr" men jag har inga problem med att vara ful..när man tänker kring alla dessa "folkvalda" och deras allt större konton för att skydda sig mot attentat, så måste man ju också fråga sig varför dessa väljare verkar hata sina "folkvalda" allt mer, hatet borde kunna kallibreras mot skyddskostnaderna, och i det perspektivet var bättre förr....när erlanders fru skjutsade tage till regeringskansliet för att spara in taxikostnaden, var det nog en större idyl i vårat samhälle än vi vill erkänna, man måste erkänna skitsamhället och korruptionen för att kunna rätta till det...i vilkens intresse ligger det att fortsätta som om vi lever i en bättre värld nu än då? dogge doggelito skrev i dn att han växt upp i ett 60 och 70 tal som var idylliskt, det skulle han inte gjort enligt dom flesta, usch så fult att tycka så...har ni tänkt på hur livskurvor ser ut....när folk får beskriva hur deras liv gestaltat sig är det alltid på top just nu, jag brukar tänka arma människa varför ljuger du så för dig själv...om vi inte kan vår historia så vet vi inte var vi är och inte vart vi är på väg..så är det..

Nils sa...

TACK, Klockrent, än en gång Mikael!

men, men..(Ulf)varför är det "fult" att säga som det är..?? Politiker korruptionen styr vårt land...och vi alla (skattebetalare) betalar och är nöjda så länge vi har tak över huvudet och mat på bordet till familjen...och detta är uträknat av dessa korrupterade som styr landet, med "pudelögat" fredde i spetsen..och "fettflätan" borg svansar med och vilseleder svenska folket(läs;skattebetalare=dom som betalar hans och alla andras lön..) i allt snabbare takt inför (super)"valåret"..eller..???? Så, visst är vi lyckliga och godtrogna i dagens sverige..????

Anonym sa...

ska man låta dom gasa ihjäl befolkningen då,eller är det också Obamas fel

Anonym sa...

Är det skrivtorka, väntar med spänning nya skriverier - även mojang förstår att di säkert håller på och formulerar lite kring dubbelbestraffiningen bland annat......

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det finns ingenting annat än propaganda som talar för att det är just den utpekade parten som använt gas. Personligen tror jag mer på att det är de många psykopaterna i Pentagons vildvuxna trädgård, eller det amerikanska militärindustriella komplexet, som skenar - i vanlig ordning.

Det är nog få som tycker att något är "Obamas fel". Om man ska anklaga Obama för något så är det väl snarare för otillräcklighet. Men för att med rätta kunna anklaga honom för otillräcklighet borde man kunna visa att någon annan kunde lyckas bättre. Man ska nog inte underskatta kraften hos de många psykopaterna som tjänar bättre på att det krigas än på att det är fred. Analogt med detta är det nära till hands att överskatta förmågan hos någon bara för att han väljs till amerikansk president.