lördag 5 augusti 2017

Bilkrock, barnkrock, kulturkrock

.
”Två barn puttade på en leksakstraktor och fyra satt på när de blev påkörda och skadades i den svåra trafikolyckan i Pilbo utanför Tierp…Barnen, mellan tre till elva år och som kommer från två bulgariska familjer, lekte vid vägkanten i närheten av den sommarstuga som en av familjerna hyr när olyckan inträffade. Alla sex barnen skadades när de blev påkörda av en man i 80-årsåldern i Pilbo utanför Tierp"
, skriver Aftonbladet.

Det är förstås en förskönande omskrivning för att barnen var lämnade vind för våg av föräldrarna och lekte på vägen.

Nu riskerar den 80-åriga föraren, som säger sig ha blivit bländad av solen, att bli misstänkt för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Den sidan av ärendet kommer säkert att tröskas så att det räcker och blir över, vare sig han är skyldig eller ej.

Enligt tidiga uppgifter i media pucklade föräldrarna på den chockade föraren efteråt. Oklart om det numera inte anses ha inträffat, eller om det inte är politiskt korrekt att nämna det? Det är inte säkert att den sidan av saken kommer att tröskas alls av Kalle Anka-polisen.

Barnen kom från två bulgariska familjer. Nu säger den ena pappan enligt Aftonbladet: ”Det är naturligt att barn leker en stund på vägen och går hem igen, så gör alla barn”.

Ja, så är det. Eller rättare sagt: så var det. På 1950-talet. Men om svenskar idag skulle hitta på att låta allmänna vägar vara barnvakt skulle det inte ta länge innan barnen blev omhändertagna.

Men Löfvens bulgarer får göra vad fan de vill och ingen vågar lägga näsan i blöt!

Falun lördagen den 5 augusti 2017
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://aktuelltfokus.se/uppgiften-landsbygdsministern-kan-inte-tala-engelska/