lördag 29 juli 2017

Fånigt om Peter Hultkvist

.
Alla ”goda bröder” kallas nu fram att dra sitt strå till stacken för att rädda Peter Hultkvist kvar som ”nyckel” till försvarsanslagen.

Den ena efter den andra, exempelvis och föga förvånande även Dagens Industri, gör sig till språkrör för industrins åsikt att Peter Hultkvist är en hanterlig försvarsminister som man måste vara rädd om. Så säger man förstås inte rent ut. Som argument för sin åsikt förfäktas att det skulle äventyra rikets säkerhet att byta ut en försvarsminister som visat sig vara endast lojt intresserad av samma säkerhet. Nu skulle vi med andra ord vara särskilt hotade på grund av en övning i Östersjön :-D

Peter Hultkvist har varit mycket mån om goda relationer till krigsindustrin och de amerikanska yrkesterroristerna. Det ena efter det andra blindstyret med streck och stjärnor har vallats tillsammans med media på Gotland för att försöka slå i oss vanliga svenskar att Gotland är det bästa ryssarna vet och att kriget är nära förestående.

Men tvärtom mot vad våra politiker försöker få oss att tro är inte amerikanska militärer Sankte Pers ställföreträdare på jorden. De är alltid sig själva närmast, och ger påfallande ofta intrycket att vara psykopater. De sätter USA och sig själva främst, fast inte nödvändigtvis i den ordningen. Sverige är för dem en ganska ointressant provins som de kan dra nytta av. Sverige behöver inte hjälp av militärer som har andra intressen än Sveriges väl och ve. Det går inte att outsourca Sveriges försvar till andra. Det borde faktiskt minsta barn förstå.

Erfarenheten visar att det brukar gå åt helvete för små länder vars höga dignitärer övergår till att suga av amerikanska militärer. De länderna brukar ganska snart bli helt ödelagda, spelknappar som de är, på det amerikanska militärindustriella komplexets bräde.

Man kan inte klaga på krigsindustrins förmåga att mobilisera media till att producera fjantiga krigshots- och rysskräcksartiklar. Att man dessutom har mage att påstå att Sverige nu är i en så utsatt position att det skulle äventyra vår säkerhet att byta ut en högt uppsatt mutkolv eller en försvarsminister som inte fungerar eller som inte prioriterar landets säkerhet framför egna intressen, är ju inget annat än barnsligt.

Det är inte heller att ta miste på att Peter Hultkvist är mycket populär hos industrin. Men tyvärr är industrins egenintresse ett väl så stort hot mot landets säkerhet som en dysfunktionell försvarsminister. Åtminstone hela efterkrigstiden har vårt försvar varit helt odugligt. De har haft gott om utrustning. Maskiner och förnödenheter för miljarder har lagrats till förstörelse i mobförråd över hela landet. Nästan allting utformat för att vara osäljbart på den privata marknaden. Först sålt till överpriser, sedan konstaterat oanvändbart. Försvaret har i övrigt fungerat som ett skyltfönster för industrin, i syfte att hjälpa dem sälja krigsmateriel som inte utvecklats för svenska behov, utan med tanke på vad som kan gå att sälja till arméer internationellt. Nästan hela tiden har Nationalsocialdemokraterna haft makten och fått något lyckligt i blicken när försvarsindustrin talat om arbetstillfällen och fyllt plånböckerna med mutor.

Det är som finnarna har sagt i alla tider. Sveriges försvar har allt som ett försvar behöver - utom soldater.

Nu är en alldeles utmärkt tid att byta ut Peter Hultkvist. Det kommer inte att bli lättare om man låter honom hållas. Det kommer bara att bli värre. Vi behöver en försvarsminister som är folkets och nationens man i första hand - inte industrins, partiets och den egna plånbokens.

Om man menar minsta allvar med att landet ska ha ett försvar bör man göra boskillnad mellan industrin och staten, kasta ut de amerikanska krigshetsarna och börja utbilda soldater. Alla erfarenheter visar att den överstora, överbestyckade dollarimpregnerade amerikanska försvarsmakten, alla sina hjälmkameror, TV-spel och drönare till trots, alltid kommer tvåa när de ställs inför en handfull barfotakrigare med kalasjnikov.

Den insats som snabbast och mest verksamt skulle minska krigshotet för Sverige vore antagligen att stänga den amerikanska ambassaden i Stockholm. Det skulle förmodligen minska eller försvåra spionaget mot svenska myndigheter och företag. Tyvärr är det nog inte genomförbart eftersom det sannolikt skulle vara förenat som svåra följder för svenska företag som vill verka i USA. Ett argument nog så viktigt i ett folkhem i sönderfall, med allt svårare att tillhandahålla grundläggande service till sina egna medborgare.

Falun lördagen den 29 juli 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: