söndag 16 december 2007

Från Hollywood till Hallywood

.Filmindustrin kännetecknas, liksom politiken enligt somliga, av att den förmår skapa en illusion av att någonting sker, samtidigt som ingenting egentligen händer på riktigt.

Världens filmindustri växte sig tidigt stark i Los Angeles. Hollywood blev ett begrepp förknippat med film och showbusiness. När den Indiska filmindustrin etablerades i Bombay fick vi lära oss att säga Bollywood. Numera har världen genom nationalsozialdemokraterna och Sven-Erich Bucht begåvats med Hallywood, som ödelägger Haparanda samtidigt som det ger troende nationalsozialdemokrater, och utsocknes boende, en bild av att de i Haparanda bygger en framgångsrik framtidskommun.


Nytt nationalsozialdemokratiskt anfall

När den nationalsozialdemokratiska maktapparaten, genom skattemyndigheten, kronofogden och åsiktsregistreringspolisen, tisdagen 11 december slog till mot Ekfors för 3:e gången på fyra år var det startskottet för ett massivt nationalsozialdemokratiskt propagandaanfall, noggrant planerat i förväg.


Domstolar och myndigheter utan integritet

Att Sven-Erich Bucht, genom domstolarnas och skattemyndighetens bristande integritet ges möjlighet att påverka deras arbete och får insides-information om vad som är i görningen är mycket illa.

Att den lösmynte Sven-Erich sprider informationen omkring sig som en gödselspridare är naturligtvis ännu sämre.


Segern tas ut i förväg

Det verkliga bottennappet är att Sven-Erich utan att veta utfallet av expeditionen, tar sig till att informera de troende, att varsla massorna, att i förväg vidtala media om sin förestående triumf, att förbereda segertåget, beställa triumfvagnen och lagerkransen.


Pseudoåtgärd räddar ansiktet på myndigheterna

När nationalsozialdemokraterna hos kronofogden och skattemyndigheten inser att expeditionen drabbats av en allvarlig slagsida, emedan man inte kom över aktierna i Ekfors och därmed inte heller blev kvitt Mikael Styrman, går man ändå ut med information till media, för att rättfärdiga ännu ett politiskt övergrepp mot oss.


Segertåget fullföljs utan vunnen seger

Lite värre blir det för Sven-Erich som inte kan blåsa av klang- och jubelföreställningen utan att förlora ansiktet. Därför får Nationalsozialdemokratiska Haparandabladet (finansierad av skattemedel – inte partimedel) och NSD klartecken att dra på för fullt och berättar till de troende om framgången: Ekfors-problemet är löst – 3 bolag söks i konkurs. Ja, faktiskt kan man få intrycket att konkurserna redan är beslutade och klara.

Lagerkransen anländer från närstående tidskriften Fokus i form av ännu ett nationalsozialdemokratiskt papegojmärke.


Propagandaministeriet drar på för fullt

Ännu en gång telegraferar den nationalsozialdemokratiska propagandaapparaten ut budet om Sven-Erich Buchts framgångar.

Ingenting nämns om

att IKEA-etableringen suger ut det lokala näringslivet så att den lokalt ägda och förankrade centrumhandeln håller på att dö – till stora delar redan har dött,

att IKEA lurats av en hafsig kommunal samhällsplanering att bygga på översvämningsmark och höjd,

att villor av samma skäl byggts så att de kommer att översvämmas,

att IKEA byggts på en sumpmark, mödosamt stulen av en lokal bonde för att användas till fågelskyddsområde,

att Sven-Erich försökte ta över Ekfors och hämnas sitt misslyckande bland annat genom att inte betala kommunens vägbelysningsräkning,

att allmän och enskild rätt snart sagt dagligen kränks i Haparanda under Sven-Erich Buchts ledning,

att älvmynningen byggts igen så att Torne älv fortsättningsvis kommer att översvämma nya bostadsområden m.m. vid högvatten utöver det vanliga,

att sågen på Seskarö stängs. Kanske det inte är något stort problem. Bengt-Olov har ju jobbet som vice kommunalråd att falla tillbaka på.


Ödeläggelsen av Haparanda fullbordad?

Enligt Fokus planerar Sven-Erich Bucht att lämna uppdraget som kommunalråd i Haparanda för att dra vidare mot nya segrar. Det tror jag det, för vad finns det kvar att förstöra i Haparanda?


Tack för julklappen

Jag och min familj får tacka för julklappen från dig och nationalsozialdemokratiska partiet: en ny kränkande husrannsakan och flera års bokföring åter i beslag för att störa verksamheten.


Slaven på vagnen

Sven-Erich, när du tagit på dig dina fina nya kläder och låtit dig krönas med lagerkransen kliver du upp i segervagnen. Då står jag där fjättrad bakom din axel, hånad och bespottad, piskad och iklädd törnekrona, som slaven på din vagn. När du ska inleda triumftåget och emotta massornas jubel, som kejsaren som besegrat barbarerna i Övertorneå, då viskar jag i ditt öra:

- Psst, du är naken Sven-Erich – igen!


Övertorneå söndagen den 16 december 2007

Mikael Styrman

1 kommentar:

Johan Norberg sa...

Johan Norberg (s), Övertorneå, samt El-kund hos Ekfors AB (dock enbart nätavgift).

Hej Mikael, har läst det mesta du skrivit, rätt intressanta texter, kul och se saker och ting från ett annat håll, än enbart de håll alla andra verkar se.

Det svåraste för en individ, är att avgöra vad du säger är sant och vad massmedia säger är sant o.s.v.

--{{ Du som monopol företagare }}--
Den fördel du har som el-företag är att du behöver inte vara rädd om att förlora kunder och därmed kan du fritt säga vad du vill, utan och cencurera. Med andra ord kan man säga att "du har monopol på dina kunder", för de kan inte välja, en annan el-näts-leverantör än just ditt företag.

Andra företag vill kanske säga saker och ting lika öppet som du Mikael, men rädda för det, för de har inte monopol över sina kunder, så där med "monopol" är vad du har.

(visst på ett sätt kan jag bli av med Ekfors AB är att flytta hem och hus till annan ort).Men nog om det, som sagt intressant läsning, men mycket svårt för mig och tro på allt du skriver, men som ett ordspråk säger "I alla myter, finns det lite sanning", så om jag tror 10% på allt du skriver så har jag gjort bra ifrån mig.Det mest intressanta är just, när en händelse som beskrivs och sägs i kommunen eller i tidningarna är din syn på det hela alltid HELT ANNORLUNDA och just det som gör de hela "roligare" att läsa din blogg.
Over änd aot (svengelska)
//Johan Norberg