onsdag 26 december 2007

Ny premiär i Hallywood.

Efter ryska revolutionen bedrevs en formlig klappjakt på religionen i Ryssland. Kyrkor förvandlades till fähus. När de två vapenbröderna Hitler och Stalin blev osams 20-talet år senare togs kyrkorna åter till heder och befolkningen uppmanades att gå i kyrkan.

I Sverige har NationalSocialdemokratin successivt tagit över och tömt kyrkorna. Sosseriets värderingar har påtvingats kyrkorna och fått de religiösa att överge kyrkorna till förmån för olika frireligiösa samfund.

Jag har tidigare på bloggen uppmärksammat de teatraliska effekter som nationalsocialdemokratins propagandaorgan hänger sig åt i Haparanda. Nu har den eventuella nedläggningen av sågen inspirerat Sven-Erich Bucht att imitera Stalins gamla knep.

Följaktligen in med Seskarös befolkning i kyrkan, där många av dem säkert inte varit efter Ryska revolutionen. Sedan förbön för sågen, nattvarden och hela programmet. Allt under sakkunnig ledning av nationalsocialdemokratiska ledare, kommunalråd, arbetarekommunens ordförande osv. Till och med gamla Olle Innala har man skrämt igång igen – Välkommen ut på isen igen, Olle!

Och alltihop utspelar sig - i kyrkan naturligtvis – som dramaturgin bjuder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför (märkligt) att inte partiledaren Mona Sahlin reste upp till Norrbotten för att delta i bönemötet i Serkarö kyrka, bara för den goda sakens skull.
Hon har ju vana av bönemöten,
Kan hon besöka en moské och om hon också fått bögborgarmärket på pridefestivalen, så måtte hon väl kunna delta i detta drama som utspelade sig i Serkarö kyrka.
Om någon hade behövt ta nattvarnden och kanske be om nåd, så är det väl hon.

Greger Rutgerson sa...

Hej Mikael,

Fick nys om din blogg nyligen. Har inte helt begrepp än om vad konflikten egentligen handlar om men nog har du blivit lite av en kändis i Sverige.

Noterade en sak som du skrev: "Sosseriets värderingar har påtvingats kyrkorna och fått de religiösa att överge kyrkorna till förmån för olika frireligiösa samfund".

Att Sossemaffians (åsiktsdiktaturens) värderingar har påtvingats kyrkorna kan jag hålla med om. I vilken grad detta sedan har resulterat i att de "statskyrkliga" har blivit frikyrkliga låter jag vara osagt.

Jag såg en bild av ett hus i Övertorneå med skylten Nationalsocialdemokraterna och Gestapo kraft eller liknande, smått humoristiskt faktiskt.
Det påminner mig om det politiska förtryck som vi i Sverige utsätts för av de etablerade partierna i riksdagen.

Mvh, och med önskan om ett Gott Nytt År!