lördag 31 januari 2009

Till Kriminalvården

.

Den 16 mars ska jag inställa mig hos Er för en tids ofrivilig vistelse.
Några saker av betydelse för mig, kanske även för Er, önskar jag kommunicera med Er.


Angående ackommoderingen.

Jag har en viss hemfallenhet åt tala högt medan jag läser. Detta kan bli ganska påfrestande för en eventuell rumskamrat som är lättirriterad eller har problem med nerverna.

Vidare står jag, efter att ha fått remiss, sedan sommaren 2002, i kö för att komma till snarkundersökning på Sunderby Sjukhus utanför Luleå. Tyvärr har vi inget privat alternativ till denna undersökning i Norrbotten.

Denna undersökning gäller ett sjukdomstillstånd som, förutom att det medför långt gående sociala påfrestningar (hemma sover jag på eget våningsplan, familjen på ett annat) även kan innebära fara för hälsan. Den kan på kort eller lång sikt även innebära fara för livet. Därav remissen till undersökningen. Min far dog av hjärtsvikt till följd av hjärtförstoring, sannolikt orsakad av snarkning.

Det framgår inte av den kommunikation som hittills skett med sjukhuset om man, för att få genomföra denna undersökning, förväntas vänta kortare eller längre tid än en Östtysk medborgare fick vänta på att få köpa en Trabant. Eftersom sjukvården i Norrbotten är den enda cirkus i världen där clownerna är satta att leda hela cirkusen blir det förmodligen längre tid. Detta antagande kan möjligen, och sannolikt endast, komma på skam, om de pajasar som är satta att ödelägga den norrbottniska sjukvården helt sonika skulle halka på ett bananskal och slå ihjäl sig, så att nya idioter kan ta vid.

Mord är mord, även om det är utdraget i tiden, som i det socialdemokratiska sovjetunionens och det nationalsozialistiska Tysklands interneringsläger. Det gäller också i det nationalsocialdemokratiska norrbotten och även om mordet endast består i undanhållande av vård. Det gäller likadant när det kamoufleras bakom en falsk fasad av samhällsansvar och omsorg. När man skrapar lite på den pissviktiga polityren kommer det nationalsocialdemokratiska slöddret fram i dagen.

Med tanke på ordningen på anstalten, för min skull och för Er skull, kan det därför kanske vara klokt att överväga att placera mig i enkelrum, om förhållandena på anstalten så medger.


Förutsättningar för självstudier.

Jag har erfarit att självstudier i språk under vistelsen på anstalten skulle kunna öka mina möjligheter att överge min ”brottsliga bana” och verksamt underlätta min återanpassning till samhället. Av denna anledning har jag köpt in ett antal språkkurser. Det gäller arabiska, franska, grekiska, italienska, ryska, spanska, portugisiska, finska, tyska, latin och kinesiska. Eventuellt kan något ytterligare språk bli aktuellt men det beror på hur mycket tid det visar sig att man har möjlighet att avsätta för studierna. Nu har jag uppmärksammat att kurserna är så uppbyggda, vilket de moderna och effektiva språkkurserna är, att studiematerialet består av bild och text med tillhörande uttalsövningar presenterade av en dator utrustad med headset, enligt Rosetta Stone-metoden.

Tydligen är det inte självklart att det finns tillgång till dator i erforderlig mån, och ändamålsenligt utrustad, eller att egen dator får medföras. Min fråga till Er är, om det är möjligt att medta egen dator för ändamålet? Om så inte är fallet har jag en följdfråga, nämligen om det är tillåtet om datorn anpassas för ändamålet? Härmed menas om det till exempel är någonting på en normal dator, som inte får medföras och om denna utrustning i så fall avlägsnas, så att datorns användbarhet för annat ändamål än språkstudier begränsas.

Nu har jag erfarit att det är en viss skillnad mellan Kolmården och Kumlabunkern, varför de begränsningar som kanske kan vara lämpliga på Kumlabunkern, kanske inte alls tillämpas på Kolmården. Jag vill emellertid gärna väcka frågan i tid, så att inte det visar sig att mina studiemöjligheter och mina återanpassningsmöjligheter till samhället onödigtvis äventyras.


Möjligheter att delta i samhällsdebatten.

Jag deltar i samhällsdebatten i mån av tid och intresse. Främst genom min blogg med adressen http://mikaelstyrman.blogspot.com.

Det ligger mig varmt om hjärtat att hålla igång bloggen även under tiden i fängelse. Jag undrar därför om det är möjligt att skriva och uppdatera bloggen under vettiga premisser eller om jag måste skaffa en kurir som smugglar ut materialet ur fängelset och uppdaterar bloggen, ungefär som Aktuellts Stig Fredrikson fungerade som Alexandr Solsjenitsyns kurir?

Vänliga hälsningar

Mikael Styrman
Blivande politisk fånge

.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Politisk fånge är nog i grövsta laget min gode herre.

Du gör endast bort dig med den tonen, åk till Eritrea och jobba för MR så kanske du kan komma tillbaka och diskutera.

Mikael Styrman sa...

Jag har fått flera reaktioner från människor som har kommit från Östeuropa. De säger att den svenska diktaturen har varit väldigt försåtlig. Den är så välorganiserad och inlindad att svenskarna trott att de levt i demokrati.

Säkert går det att hitta ställen där förtrycket är tydligare. Det hindrar inte att vi har haft och ännu har åsiktsförföljelse i Sverige.

Ibland kan det vara så, att om man inte själv är drabbad, så finns det inte.

Anonym sa...

Ackommoderingstips:
Frågan om enkelrum torde lösa sig av sig själv, om inte omgående så efter en natt.
Vad gäller studierna finns också skäl att ha förhoppningar. Studieflit har historiskt sett belönats i den aktuella miljön.
Önskemål om deltagande i samhällsdebatten kan vara på gränsen till vad som är tänkbart. Gardera med Stig.

Landstinget är inte ens möjligt att gissa något om. Helgardera med andra alternativ.

/Meikäläinen

Mikael Styrman sa...

Hmm...insiktsfullt.

Anonym sa...

Härligt att Du kämpar för dina åsikter Mikael!!
Svenskarna är så förtryckta att de inte förstår det...

Anonym sa...

Varför tar du inte hjälp av http://www.spotlife.se/ och får lite stuns i din blog........då kan du ju sälja annonsutrymme till Ekforsbolagen.....hahaha

Mikael Styrman sa...

Det är inte säkert att de skulle nappa. Ekforsbolagen håller på och skaffar sig annat annonsutrymme...hahaha.

Anonym sa...

Aha....är det Du som har lagt högsta budet på Försvarets nästa utfasning av gamla uttjänta militärlastbilar......smart.....att ingen annan har kommit på idén att använda dessa fordon som rullande reklampelare......*asg*.....

Mikael Styrman sa...

Nä,vi har inte råd att köpa tusentals bilar ursprungligen köpta för dyra skattepengar. Inte ens fast de delas ut nästan gratis. De är ju för övrigt inte uttjänta utan nästan helt oanvända. De har med andra ord varit onödiga.

Jag håller med om att det är konstigt att ingen har tänkt på att använda dem till reklampelare.

Vi har ett femtiotal kvar men de kommer nog att komma till god användning vilket framtiden i så fall kommmer att utvisa....*asg*...

Anonym sa...

Sverige har samma system som Chautzhetsku hade i Rumänien under sin tid, bara under mer ordnade former, möjligen lite chans till förändring under den nya regeringen, men som sagt var det sitter lite i väggarna än så länge....

Magnus sa...

Bra kämpat Mikael.
Läser med stort nöje din blogg och väntar med spänning på din nästa kommentar efter din erfarenhet i fängelset som politisk fånge. Stå på dej. Vi behöver fler som dej i detta landet. Du inspirerar. ; Hälsar Magnus