måndag 1 mars 2010

Rädda Vården dementerar.

.

Norrbottens-Kuriren har idag, i både papperstidningen och på nätet, uppgett att Rädda Vårdens målsättning är att ”få ihop minst 4.500 röster och därigenom komma med i fullmäktige i landstinget.”

Denna uppgift är felaktig och kommer inte från Rädda Vården.

Vi emotser Kurirens omedelbara rättelse, inte undanskymd, som kan förekomma ibland, utan en rejäl rättelse.

Rädda Vårdens målsättning är,
att få majoritet i landstingsfullmäktige, för att kunna genomföra de saneringar som är nödvändiga, för att vi ska återfå en fungerande sjukvård i HELA Norrbotten.

Majoriteten kan vara egen, eller tillsammans med något annat parti, om det finns något annat parti som vågar räta på ryggen och genomföra de för olika särintressen smärtsamma saneringar, som är nödvändiga för att vårdens pengar ska räcka till just vården.

Att ”bara” komma in i landstingsfullmäktige, för att sedan tvingas sitta där och åse att vanskötseln av sjukvården fortsätter, är för oss båda tämligen ointressant. Vi har båda fascinerande arbeten och behöver inte sitta i landstinget för att få en födkrok och utan att kunna utföra ett arbete som man kan känna stolthet över.


Övertorneå och Bollnäs den 1 mars 2010

Mikael Styrman
Anders Mansten

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ni är inte kloka i huvet någon av er

Mikael Styrman sa...

Vi är ganska käcka killar.

Peter sa...

Ska man tolka detta uttalande som att ni inte kommer att besätta era platser om ni inte får majoritet?

Ponera att ni får 40% av rösterna. Skulle inte det kunna uppfattas som ett svek om ni inte tar plats i fullmäktige?

Mikael Styrman sa...

Hmm, bra frågor Peter. Se mitt svar i nytt inlägg ”Etablissemangets manipulationer och deras mutkolvar”.

Anonym sa...

Ge inte upp, jag hade röstat på er MEN ni lanserade er själva försent och då mitt mål var/är att få landstingsledningen utbytt så kändes det tyvärr som att jag då skulle slösat bort min röst då jag kände att ni inte kommer att hinna bygga upp en väljar kår... satsa hårt kommande fyra år så fixar det sig nog. Nu sitter landstingsledningen tyvärr kvar så vi har väl den ledning vi förtjänar -tyvärr.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det är väl i och för sig vettigt resonerat av Dig. Bortsett från utifrån en synpunkt. Jag tror inte att det hade blivit någon skillnad om man hade fått landstingsledningen utbytt mot någon/några av de etablerade alternativen.

De kan inte uträtta så mycket mer än den nuvarande landstingsledningen är jag rädd. Viktigare ändå är att de inte heller vare sig vågar gå emot landstingsbyråkratin eller duger till att byta ut den. Du kan nog betrakta den rösten som bortslängd oavsett om landstingsledningen hade suttit kvar eller ej.

På sätt och vis är det väl en gudomlig rättvisa i det att det nu blir tydligt vilkas fel alltihop är. De som har ställt till med eländet får också bära hundhuvudet. Tyvärr kommer många norrbottningar att drabbas av mycket onödigt lidande eftersom vägen utför nu kommer att fortsätta, och bli kännbar. De drabbade blir norrbottningar vars enda fel är att de levt ett så skyddat liv att de inte klarar av att se igenom propagandan och frigöra sig från decennier av indoktrinering.

Svårt att säga om man ids ladda om för detta. Jag har kämpat mot korrumperat slödder och imbeciller hela livet. Det känns väl inte allt för angeläget att fortsätta med det. Jobba allt vad man orkar för att belönas med att bli spottkopp åt dem som man jobbar för.

Man lever trots allt bara en gång.