måndag 4 april 2011

Stalking på nätet

.
Nu funkar länkarna. Den tekniska kvaliteten är inte den bästa men jag hoppas att det ska gå att läsa. Innehållet däremot är allt annat än otydligt...


Sedan en längre tid besväras jag av att någon sänder in fientliga, för att inte säga hatiska, kommentarer till min blogg. Det sker alltid anonymt och i det här fallet av en och samma avsändare.

I en fungerande demokrati deltar man i debatten under eget namn. Det måste ju vara normalfallet om vi lever i ett fritt land. Då kan man delta i debatten utan att utsättas för eller behöva vara rädd för repressalier. En viss mängd anonyma inlägg kan ibland främja en fri debatt. Värdefulla synpunkter kan tillföras som inte skulle komma fram annars.

Men därifrån till att återkommande och metodiskt gömma sig bakom anonymitetens skydd för att trakassera någon annan är det naturligtvis långt och har inget med en fri debatt att göra. Jag upplever mig just nu utsatt för något sådant. En anonym avsändare, som varit inne på bloggen cirka 300 gånger sedan slutet av januari har lagt in över 50 anonyma inlägg. Merparten av besöken finns på denna lista. De tillfällen då kommentarer har avgivits är gulmarkerade.

Det är inte fel att besöka min blogg ofta. Alla besökare är välkomna. Det är inte heller fel att lämna kommentarer. Det går också bra att lämna många kommentarer. Anonyma kommentarer får också lämnas även om jag föredrar namngivna sådana. Anonyma kommentarer bör undertecknas med en påhittad signatur. Det underlättar den fortsatta debatten.

Men i det här aktuella fallet är det fråga om något annat. Inläggen är utformade så att skribenten vill ge läsaren intryck av att besitta detaljkunskap, ibland rent av insideinformation. Inläggen är ofta påfallande okunniga men kännetecknas ändå av en stark självmedvetenhet. Ibland är de uppenbart vilseledande och präglade av oseriös debatteknik. Andra är skrivna för att ge intrycket av att komma från någon helt annan, utomstående person. Varvat kommer helt oförargliga inlägg, genom vilka skribenten förefaller vilja delta i debatten på bloggen. Emellanåt är inläggen märkta av att skribenten synes känna sig kränkt av mig, eller åtminstone inte respekterad på ett sätt som är i paritet med vederbörandes självbild. Åter andra belastas av klara översittarmetoder. Oroande är den människo- och samhällssyn som författaren röjer, innebärande att om man retar någon med makt, är det rätt att man ska få lida eller bli av med all sin egendom. En synnerligen skrämmande syn på begreppet rättvisa.

Något som är alarmerande är antydningarna om att vederbörande befinner sig i en maktposition visavi mig och Ekfors-bolagen. Om det är en person med makt vars omdöme sviktar på det sätt som de anonyma meddelandena indikerar kan situationen vara utomordentligt allvarlig för mig och Ekfors-bolagen. Blotta tanken på en sådan, måhända labil, person i maktapparaten, som kanske inte genomskådas av andra människor med makt, eller hemska tanke möter likasinnade, kan ju åstadkomma mycket stora svårigheter inte bara för mig och mina bolag utan ytterst naturligtvis för alla elabonnenter i Tornedalen.

För att kunna analysera situationen vill jag be läsarna av bloggen om hjälp. Jag är tacksam om den eller de som har en idé om vem som är alla dessa anonyma meddelandes skapare hör av sig med tips.

Merparten av meddelandena från tiden mellan slutet av januari och fram till igår 3 april kan läsas genom att klicka här. Jag har även i vissa fall lagt in en liten kommentar i en färgad ruta på meddelandena.

Övertorneå den 4 april 2011
Mikael Styrman
.

22 kommentarer:

Karl P Dal sa...

Ja IP adresser går ju alltid att spåra, ta kontakt med en hacker alternativt en dataspecialist som sysslar med IT säkerhet så får han fram avsändaren fortare än en höna bajsar. Detta förutsatt att avsändaren inte kör via en krypterad tunnel, men med tanke på avsändarens "höga" nivå på inläggen så hankar han sig nätt och jämt fram med pekfingervalsen på tangentbordet utan allvarligare stavfel...

Anonym sa...

Det är inte OK att kränka människor, jag läser och har nån gång kommenterat din blogg. Förhoppningsvis utan att väcka större anstöt.

Om ip adressen är loggad kan en undersökning visa vilken leverantör datorn använder, detta under förutsättning att hen inte studsat via en anonymiseringstjänst eller proxy. Marigare ifall det slutar i ett skol/företagsnät.

Länkarna till kommentarerna fick i alla fall inte jag att fungera. Men det är inte nåt jag dör av, har läst nog med tokigheter på nätet i alla fall.

Mikael Styrman sa...

Jag ska fixa länkarna ikväll.

Anders Johansson sa...

Jag tycker det är starkt av dig, Mikael. Som är i offentlighetens ljus med egen blog, dessutom.. Alla har valmöjlighet att tycka som hon/han vill men ändå välja anonymitet som val. Du! Väljer att vara tillgänglig för alla. Vad som är sant eller inte. Rätt eller fel. Den är inte jag att bedöma.. Jag hyllar "staken" att stå upp för sin sak!

Anonym sa...

Enklast att göra själv är att köra en whois på ipadressen. Då ser du på ett ungefär varifrån det surfas och vem som är bredbandsleverantör osv. googla på whois

En annan sak att göra är att kolla in det här http://www.gnuheter.org/creeper/

Då loggas alla offentliga myndigheter som surfar till din blogg. Kan kanske vara intressant.

Martin S sa...

Mikael, Du slår dig för bröstet om din rätt till att utrycka dina åsikter. Men så fort det är någon som försöker ge dig svar på tal är det plötsligt fel att kritisera dig. Och du kommer med barnsligt löjliga analyser om denna persons motiv och metoder. Du är ett barn i sinnet Mikael, ett barn som aldrig kan förstå konsekvensen av sina handlingar, ett barn som inte kan ta kritik. Alla gör fel mot dig, men du kan inte göra fel mot dem.

Jag har kollat upp symptomen på Narcissistisk personlighetsstörning. Du tenderar att ha tydliga drag av detta, ex; kan inte göra fel, alla andra gör fel mot dig. Du anser dig vara, eller veta bättre än andra personer, företag och myndigheter, osv.

Du är en sjuk person utan insikt, du kommer totalt att rasera ditt eget, och din familjs liv. Du kommer sitta många år i "politiskt" fängelse, och du kommer att i övrigt tvingas leva på existensminimum i resten av ditt liv när kronofogden begär dig i personlig konkurs.

Rätt åt dig din pajjas !

A. Nonym ;) sa...

Nu funkar länkarna, personen verkar ju i alla fall bo i närheten, av de få jag ides läsa.

Jag kanske inte håller med dig om allt du tycker, men man får väl inte skriva vilka tokigheter som helst även om man som jag är "Anonym".

En välformulerad och stundvis rolig blogg att följa, den tackar jag för.

Anonym sa...

Inte helt enkelt att klura ut vem det där kan vara. Påfallande ofta har skribenten missat bokstäverna ä och ö i sina inlägg och det finns också en del andra stavfel och relativt gott om svordomar som indikerar antingen ordblindhet eller dålig utbildning.

Snabbheten i att dra en lans för att eltjuvarna Enbuske m fl i Siekasjärvi trots allt skulle ha rätt att stjäla ström genom en gammal uppgörelse mellan din far och Hannes E pekar ju i riktningen mot någon av de inblandade i den stöldhärvan. Personen i fråga verkar ju tycka att det är helt ok att Enbuskarna & Co sedan visade den utomordentligt dåliga moralen att fortsätta med elstölderna via sågen även efter sågens konkurs och även efter det att bröderna Juto köpt upp konkursboet och dessutom vägrade att betala för sin förbrukning.

Skribenten verkar ju också väldigt skadeglad att du inte kunde köpa tillbaka Roukojärvifastigheten på KFM:s auktion och det pekar ju också i den geografiska riktningen.

Du får ju en ledtråd i att personen nämner att hans förfäder upplät mark där det tidigare legat en kvarn när det första kraftverket skulle byggas och att skribentens morfar nu skulle rotera i sin grav om han visste att kraftverket nu skulle säljas exekutivt.

I övrigt verkar det ju på inläggen att personen har lätt att bli desperat ifall inläggen inte publiceras, det syns ju på att man gång på gång återkommer med samma typ av inlägg med korta mellanrum.

Som du har noterat verkar ju personen vara maktfocuserad. Din vägran att ansluta Siekasjärvitjuvarna till elnätet med mindre än att de betalade dels sina skulder för förbrukningen och dels en skälig anslutningsavgift bidrog i varje fall till någon del till den första tvångsförvaltningen vilket sedan har bidragit till de efterföljande händelserna. Det kan ju vara så att personen är väldigt skadeglad att det nu verkar som att det ska gå mycket illa för dig och Ekforsbolagen och tycker att han har kunnat utöva makt enligt modellen "liten tuva stjälper stort lass" ifall han tillhör Siekasjärvitjuvarnas personkrets.

Ett annat återkommande inslag i inläggen är att du ska ha djävlats med dina minoritetsdelägare och att dina förfäder skulle rotera i sina gravar om de visste vad som nu pågår liksom att du skulle hålla på att förskingra familjesilvret.

Personen verkar också antingen ha kontakter inom rättsväsendet eller själv lägga ner avsevärd tid på att hålla reda på vilka åtgärder som olika myndighetsinrättningar håller på med gentemot både dig själv och Ekforsbolagen.

Mycket talar för att det antingen är i Siekasjärvi du kan hitta rätt person eller så i kretsen av personer kring det f d kommunalrådet i din grannkommun.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det här med ä och ö är nog ett stickspår. Det felet uppstår i kommunikationen mellan bloggprogrammet och min brevlåda.
Men jag håller med om att vederbörande stavar lite illa ibland och svänger sig med en del fina ord utan vara helt på det klara med hur de ska användas eller vilket ord som är rätt att använda. Så jag kan väl hålla med om det där med bristen på utbildning. Jag tycker också att det finns en tendens till lite dålig svenska i betydelsen lite för mycket finsk dialekt. Det pekar väl mot en tornedaling helt klart. Och en sådan med lite språkliga brister.

Hur var de jänkarna skrev om Bildt? Mid-sized dog with a big dog attitude.

Mycket tyder nog på att personen var med i samma liga som Siekasborna eller i alla fall var lierad med dem på något sätt. Kopplingen till minoritetsägarna som trodde sig vara majoritetsägare är också påtaglig.

Det där med kopplingen till en förfader som ska sålt marken vet jag inte riktigt om jag tror på. Personen verkar ju nämligen inte alls reflektera över förhållandet hur förfadern skulle ha reagerat på att avkomman så tydligt motarbetar den skapelse som förfadern ska ha medverkat till. Det tyder, menar jag, på att det där är ljug. Att det är påhittat av skribenten för att göra sig märkvärdig eller för att kunna uttala sig med större tyngd. Kritik väger ju tyngre om den uttalas av någon som värnar det kritiserade objektet. Vad passar då bättre än en som har varit med och grundat ett gammalt företag? I den här kretsen minoritetsägare lierad med krafttjuvarna finns det ju personer med klart mytomana drag.

Jämför gärna med bibelns berättelse om hur konung Salomo kunde avgöra vilken kvinna som var det överlevande barnets moder när två kvinnor gjorde anspråk på samma barn efter att en av dem i sömnen hade kvävt sitt barn till döds.

Det inger mycket stark betänksamhet om en sådan här psykopat är våra myndigheters förtrogne.

Anonym sa...

Jag funderar om du kanske tillmäter din skribent lite väl höga moraliska egenskaper. Jag tänker då på det här med att han skulle reflektera hur hans egna förfäder skulle tycka om att avkomman så tydligt motarbetar den skapelse som förfadern ska ha medverkat till.

Din skribent verkar ju vara den personlighetstypen att han enbart kan växa själv genom att trycka ner andra och peka på dessas tillkortakommanden, faktiska eller inbillade. Den människotypen brukar ju inte reflektera så mycket över egna tillkortakommanden, det brukar ju gå ut på att så högljutt som möjligt peka ut andras tillkortakommanden för att dölja sina egna.

Troligen så har han själv gjort något som han vet att det på ett allvarligt sätt strider mot sina förfäders moraliska uppfattning och kan då endast skyla över detta genom att peka på någon annan, som enligt hans egen helt subjektiva uppfattning, i sin tur har gjort något ännu värre mot sina förfäder.

Det är ju lite av alkoholistens försvar av sina superier över hans agerande. "Nog super jag, men titta på honom där borta - jämfört med hur mycket han super så är jag nykterist".

Samtidigt så kan du ha rätt i att det där med markupplåtelsen kan vara ett villospår eftersom den personlighetstypen till varje pris vill vinna trovärdighet i omgivningens ögon och därför inte drar sig för att ljuga på det mest oförblommerade sätt.

Men i personkretsen runt eltjuvarna eller minoritetsägarna är nog sannolikheten störst att du hittar den skribent som du söker och att denne får underhandsinformation från någon myndighetsperson.

Det är en ren samhällsfara ifall en sådan person hittar ett lyssnande öra hos myndigheter för då kan rena lögner bli till sanningar utan några som helst föregående utredningar om de verkliga förhållandena. Både eltjuvarna och minoritetsägarna verkar ju tidigare ha lyckats bra med att plantera sina "sanningar" både hos myndigheter och hos media utan att själva ha hamnat under luppen eller att deras motiv har ifrågasatts.

Anonym sa...

Jag tyckte mig se att avsändaren använder en bredbandsleverantör i Fjollträsk som heter Ownit, tvivlar starkt att någon i närheten av Ö-torneå har den möjligheten !?

/Vittula

Mikael Styrman sa...

Svar till Vittula:

Jag delar den bedömningen.
Den bredbandsuppkopplingen har dykt upp efter ca 15 januari.
Det kan vara någon verksam i Fjollträsk men med rötterna i Tornedalen...

Mikael Styrman sa...

Svar till Martin S:

Välkommen ut ur anonymitetens blåa skåp, Martin.

Vi lever ju i ett förhoppningsvis ännu fritt land. Jag försvarar verkligen Din rätt att tycka att mina åsikter är barnsliga eller något annat. Däremot tycker jag att Du ska vara saklig om Du kritiserar mig.

Du skriver att ”så fort det är någon som försöker ge dig svar på tal är det plötsligt fel att kritisera dig”. Verkligen, Martin? Handen på hjärtat. Är det verkligen så? Är det inte istället så att sedan år 2000, snart elva år, har jag haft talibanflocken flåsande i nacken konstant och bara undantagsvis gått i svaromål?

Det är ju jättebra att Du har studerat symptomen på Narcissistisk personlighetsstörning. Jag är en varm tillskyndare av utbildning i alla dess former. Men är Du verkligen rättvis nu? Vi har ju knappt haft något alls med varandra att skaffa. Hur kan Du då, med all respekt för den utbildning Du berömmer Dig av att ha inhämtat, över huvud taget ha någon uppfattning om huruvida jag har en personlighetsstörning eller ej?

Betänk att en betryggande majoritet av de tillfällen vi över huvud taget haft att göra med varandra har vi varit på ett nöjesetablissemang i syfte att roa oss. Åtminstone har jag varit där i sådant syfte. Du har begagnat tillfället till att i berusat tillstånd söka Dig fram till mig för att säga mig några ”sanningens ord” och slita i mina kläder.

Med tanke på att vi knappt har haft med varandra att göra medan Du varit nykter nödgas jag ifrågasätta om det verkligen är mig Du är arg på? Om det ens är mig Du ställt diagnos på? Är det inte i själva verket myten Mikael Styrman Du är arg på? Myten som Ni själva skapat med allt ert skitprat och som nödvändigtvis inte har så mycket med den verklige Mikael Styrman att göra.

Jag kan inte tillskriva mig samma insikter beträffande psykiska sjukdomars diagnostiserande som Du synes anse Dig vara i besittning av. Ändå nödgas jag ifrågasätta den metod Du använder dig av. Jag är inte ens övertygad om att Dina kollegor inom ”psykiatrikerfacket” håller med Dig om metodens förträfflighet - den att ställa diagnos på sina patienter, hängande i deras kläder i berusat tillstånd, på lokala nöjesetablissemang, utgjutande eder över dem.

Du synes väl insatt i alla mina sjukdomar och övriga tillkortakommanden och brister. Inte minst framkom det väl när Du skickade den oförskämda nyårshälsningen per SMS, med vilken Du lät förstå att jag skulle vara alkis. Du säger att jag är en pajas och att alla olyckor som kan drabba mig är mig väl förtjänta. Men vad är Du själv då? När Du studerade mänsklighetens skuggsidor, fann Du någon diagnos som stämde på Dig själv? Eller fanns det bara diagnoser åt mig?

Ett klarläggande till övriga läsare. Martin är inte den som skrivit det stora antalet anonyma kommentarer som nu är publicerade.

ulf sa...

Mikael: Självklart drar du på dig många sjuka människor, du är som vargarna, dom har fått samma problem på halsen. Det sjuka hos dessa personer är att dom tror sig må bättre om det går dåligt för hatobjektet.
Att det är deras alkoholdrickande, arbetslöshet, ensamhet mm som är orsaken vill dom inte veta. Det är väldigt många som mår dåligt och det vore bra om dom blev upplysta om sitt problem, men den svenska konflikträdslan gör att många får gå genom livet utan att förstå....När det gäller vargar så finns det 60tusen i Kanada, men en friskare befolkning där förstår att det finns större problem i världen. Ett större problem kan ni läs om här.
http://jonjayray.tripod.com/sweden.html

Anonym sa...

Vem kan det vara då som efter mitten av januari dykt upp med bredbandsanknytning i Fjollträsket och har rötterna i Tornedalen och som är intresserad av gamla blogginlägg med politisk anknytning och blogginlägget "Jag ärvde mina aktier..."?

Det buchtar, förlåt luktar ska det nog vara, åt ett visst håll......

Mikael Styrman sa...

Svar till Martin S:

Jag refererar till Din kommentar som jag redan svarat på men även till Din senaste som jag för närvarande och av nedan angivna skäl inte har för avsikt att publicera.

- Nej, Martin.

Det råder inte minsta tvekan om Din identitet. Jag förstår att Du kan ha låtit luras att tro det av att jag mildrade mitt svar till Dig. Men jag mildrade inte svaret för att jag var osäker på Din identitet.

Sent på kvällen, samma dag som jag läste Din kommentar svarade jag i affekt och det ska man undvika. Efter att ha sovit på saken tyckte jag att mitt svar var för hårt. Jag tycker utomordentligt illa om det sätt på vilket Du och de andra mobbarna beter Er. Hur Ni på ett helt oacceptabelt sätt invaderar mitt liv och försvårar för mig att till exempel koppla av och roa mig på hemorten som andra människor kan och alla har rätt att göra. Men jag ville inte krossa Dig. Jag förstår att Du är en svag person som exploateras av starkare och hänsynslösare personer.

Hela den här kampanjen är ganska obegriplig för människor i andra delar av landet, som följer det här. Man vill gärna förstå vad som pågår och finna en rationell förklaring.
Att jag över huvud taget tog in Ditt inlägg av den 5/4 var till stor del för att visa människor i andra delar av Sverige, som inte är förtrogna med den Norrbottniska mobbarkulturen, hur det går till här och varför saker och ting sker.

Den 3/4 svarade jag ganska frankt på två kommentarer som underskred bottennivån. Den 4/4 lade jag in inlägget ”Stalking på nätet”. Efter det har inte vår gemensamma ”vän” vågat gå in på bloggen från sin vanliga internetuppkoppling. Jag är inte förvånad. Ditt inlägg som jag kommenterade kom in den 5/4, efter lunch, och är till stora delar vederbörandes argumentation. Mycket talar för att det inte är skrivet av Dig utan av vår gemensamma ”vän”, liksom i ännu högre grad Ditt senaste inlägg. Det innebär att vederbörande mailar sina inlägg till Dig som lägger in dem på bloggen. Och det kan jag väl förstå att det kan vara smickrande att delta i ett tag om man inte genomskådar honom.

Jag har som jag sa tidigare, inte någon vilja att krossa Dig. Jag blir inte lyckligare av det. Men jag tänker inte heller låta Dig vara språkrör för den där psykopaten in på min blogg. Du bör också tänka Dig för innan Du låter Dig utnyttjas så där. Det kan mycket väl sluta i olycka för Dig medan vår gemensamma ”vän” i vanlig ordning slinker undan och lämnar Dig i misär. Det är i så fall inte första gången personen i fråga ställer till med en veritabel katastrof som för dem som förlitar sig på honom.

Jag hoppas att det ska vara möjligt för Dig att befria Dig själv från inflytandet från dåligt sällskap och att gå vidare med Ditt liv. Som jag framförde har Du ett arbete och ordnade förhållanden av vara rädd om. Ett fortsatt deltagande i en sådan här oseriös diskussion äventyrar Ditt arbete och Din försörjning. Du riskerar att hamna i misär eftersom Du knappast kommer att vara anställningsbar om det kommer fram vad Du har ägnat Dig åt. Ingen av Din arbetsgivares leverantörer kommer att känna något förtroende för Dig - i en bransch där förtroende är en nödvändighet.

Din ”rådgivare” och nestor däremot, kommer obekymrad att surfa vidare till nästa människa som kan vara till nytta i hans karriär och vars liv han kommer att ödelägga i jakten på personlig upphöjelse.

Anonym sa...

Mikael! Det är med stor glädje jag hör på radion att du har fått lindrigare straff, samt att vissa av anklagelserna som du åtalades för blev du icke skyldig till, åklagaren bedriver en politisk jakt på dig, men till sist kommer du att få upprättelse, hoppas att även tvångsförvaltaren och dennes medhjälpare snart granskas och du får tillbaka ditt företag. Måste tyvärr vara "anonym" men det förstår du säkert.

Anonym sa...

Det måste vara påfrestande att vara i din position mentalt efter all turer. Samtidigt är det svårt för oss utomstående att få en inblick i "sanningen" då allt man läser är vinklat åt något håll. Jag tycker det är tufft av dig att verkligen bestrida allt detta då dig kostat dig mycket. För det lilla jag är insatt i det hela verkar hela historien för otrolig för att vara sann.
Hoppas det går bra för dig i framtiden!
/Mattias

Anonym sa...

Tror det är STASI, dom var efter Vachlav Havel också. Däremot är det osäkert om man jagade Nelson Mandela.

/Karl

Mikael Styrman sa...

:-D
...åtminstone är det ganska säkert att det hade varit en Stasikille - om Stasi hade funnits kvar. Möjligen har han varit Stasikille tidigare. Han beter sig ju som en sådan.

Nu finns de ju inte kvar för den Östtyska byråkratin skötte landet som den Svenska byråkratin har börjat sköta Sverige.

Jag var till Östtyskland strax efter det socialistiska sammanbrottet. Det fanns ännu krigsskador oreparerade på sina håll. Då hade det gått 47 år sedan krigsslutet! Det fanns bara en sorts målarfärg, en sorts brunaktig mönja. Man kunde inte gå ut på balkongerna i Berlin för de hotade ramla ned. Från höghusen kom fasadbeklädnadens kakel på husen svenskarna byggt åt dem singlande mot marken. Det var Sveriges främsta insats för att bekämpa diktaturen. När de regnade förvandlades vägarna till sjöar som man fick krypköra på. För systemet dög inte till att skicka dit en gubbe med spade för att göra jack eller diken igenom gräsväxtligheten utanför betongen så att vattnet skulle kunna rinna undan. Likheten med hur den svenska byråkratin sköter järnvägen är frapperande. För att inte nämna sjukvården, åldringsvården, rättsväsendet, skattemyndigheten, elbranschen och isbrytarna.

När man studerade östtyska arbetare noggrant såg man att de inte arbetade. De låtsades arbeta. Systemet var känt över hela Östeuropa. Det hette att vi låtsas arbeta för sen låtsas ni avlöna oss.

En östtysk var tvungen att vänta 15 år på att få köpa en Trabant. Hur länge tar det innan en svensk får vänta lika länge på en operation?

Om en Östtysk ville emigrera kunde han bli skjuten vid muren. En svensk blir istället trakasserad av ett politiserat skatteväsende och ett laglöst bankväsende.

Och dit åkte Olof Palme och Ingvar Carlsson och pussades med Erich Hoenecker och resten av slöddret och äcklade sig i största allmänhet. Den vägen smugglade man även vapen ut i världen och tjänade svarta pengar medan svenska socialdemokrater trodde att deras företrädare var Sankte Pers ställföreträdare på jorden.

Kvällen innan östtyskarna rev muren satt bolsjevikerna och förståsigpåarna från de svenska politiserade institutionerna, bland annat Katarina Engberg från Utrikespolitiska Institutet, och grinade om att vi bevittnade en hel nations undergång. Men ingenting skulle hända på kort sikt utan det skulle ta flera ååår - och nästa kväll....ja, det är ju historia nu och många vill helst glömma. Liksom de gärna vill glömma sitt arbete åt Stasi.

I Östtyskland, liksom i Sverige var journalister i hög utsträckning Stasimedarbetare.

Dessutom blev de ju jävligt dryga - just innan östtyskarna körde genom muren.

Jag tror inte att Du visste hur rätt Du hade när Du skickade kommentaren om Stasi...

Anonym sa...

Se där, dom har nog flyttat till Sverige och jobbar nu åt dödskallen.
Ta med det på nästa skylt.

/Karl

Mikael Styrman sa...

Svar till Karl:

Nej, de har nog funnits här hela tiden.
Det är nog bara här de aldrig har blivit utrensade.
Jobbet är ogjort!
Det behövs nog ingen särskild skylt om det.
Alla som har något innanför pannbenet vet redan.