måndag 1 april 2013

Dräggens vasaller

.

Ifrån Telia-Sonera stal dräggen miljarder - tusentals miljoner. Nästan ofattbara summor. Men nu har den börjat - mörkläggningen som ska få oss att glömma och som ska göra det möjligt för dräggen att köra vidare som vanligt. Mörkläggningen som ska göra det möjligt att i tysthet så småningom låta dem glida av kroken.

Det går till så att dräggens vasaller, som exempelvis Sven-Erik Bucht, i utbyte mot fortsatta personliga förmåner, får lyfta någon liten, i sammanhanget obetydlig fråga för att göra det möjligt för media och allmänhet att fokusera på den istället för den viktigare frågan.

Den viktigare frågan är plundringen av Telia-Sonera. Det är den som kräver nedmontering av fungerande telenät och att de ersätts med dysfunktionella trådläsa nät. Det senare är en konsekvens av plundringen - inte någon huvudfråga.

Fokusera på dåliga trådlösa nät och glöm plundringen, och problemen kommer aldrig att upphöra.

Fokusera istället på och hantera plundringsfrågan så kan resten också hanteras.

En aspekt av plundringsfrågan är hur mycket svarta pengar som runnit ned i fickorna på svenska makthavare, och vilka dessa är, som gjort det möjligt för banditerna att rasera det svenska telenätet och svindla bort pengarna.

Tänk gärna på detta nästa gång dräggens vasaller uppträder i TV för att villa bort Dig och skydda sina gynnare.

Övertorneå måndagen den 1 april 2013
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka företag är det som har fungerande mobiltelenät där uppe i Norr, längs kusten men utanför vägnät och bebyggelse?