måndag 2 oktober 2017

58 döda och 500 skadade

.
Senaste ”skjutningen” i USA har inträffat i Las Vegas idag med hittills 58 döda och över 500 skadade.

När jänkarna inte är ute i världen och mördar försvarslösa människor godtyckligt blir de så otåliga att de mördar varandra.

I de flesta länder - åtminstone i de länder i vilka människorna inte står på medeltida nivå - skulle upprepade sådana våldsdåd, som man återkommande begår både utomlands och i det egna landet, resultera i att man skulle fråga sig vad som är fel i landet.

Men, eftersom det nu sker i USA är det troligare att man beväpnar festival- och konsertbesökarna och uppmanar dem att skjuta tillbaka.

Falun måndagen den 2 oktober 2017
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst lagstifta mot vapeninnehav så får vi se vilka som har vapen efter det.

Rent logiskt leder det till att de laglydiga saknar vapen medan bovarna som inte bryr sig om lagstiftningen har gott om vapen.

De konservativa amerikaner som vill ha kvar sin rätt att äga vapen har bra jävla argument. Och det är att de ska kunna skapa en folklig milis och avsätta en regering som inte arbetar för folkets bästa.

Ring any bell, Styrman?

Observera att vapenägande i form av licens inte är samma sak som medborgerliga rättigheter att äga vapen. Om regeringen har ett register över vapnen kan de imorgon dag skicka sina hantlangare att avväpna ideologiska avvikare.

Fria medborgare har rätt att äga vapen. Slavar har det inte. Detta kan vem som helst bilda sig en korrekt uppfattning om genom att studera historien.

/Johan

Mikael Styrman sa...

Svar till Johan:

Jo, jag är införstådd med argumenten för folkets beväpnande till skydd mot psykopater och andra galningar i politik, verk och departement. I praktiken är förmodligen den ”trygghet” som denna beväpning medför bara en illusion, därför att staten, och dess tjänstvilliga gaskammarinkastare, är så väl organiserade och så vana vid att begå övergrepp, att enskilda inte lyckas organisera något motstånd värt namnet i tid, den dagen det eventuellt skulle behövas.

Svårare är då att argumentera mot att om man avväpnar befolkningen är det bara skurkarna som är beväpnade - som i Sverige…men det skjuts så mycket mer i USA - än så länge. Men Sverige stretar på i de amerikanska bakhasorna, med näsan centralt parkerad. Tack vare regeringens migrationspolitik, påhejad av den godhjärtade dumheten, skjuts det numera människor varje dag, på öppen gata, i Sverige.

Men det är egentligen inte det jag far efter.

Det jag menar, även om jag inte uttrycker det så tydligt, är att den amerikanska militärindustriellt styrda staten sätter normen även för sina egna medborgare när de bär sig åt som svin mot värnlösa fattiga människor runt om i världen.

Varför skulle inte amerikaner godtyckligt skjuta ned sina medmänniskor på konserter och i skolor, när de blir på det humöret, när den amerikanska staten sedan länge visar hur man ”har rätt” att göra runt om i världen?

För övrigt…särskilt fria verkar inte vapnen göra amerikanerna. De verkar mest rädda tycker jag. Världens mest ohotade nation med den räddaste befolkningen. Bäst hade varit om det hade funnits ett pålitligt sätt att identifiera idioter och se till att de inte hade tillgång till vapen. I USA kan vilken idiot som helst gå in på en affär och köpa flera automatvapen och genast få dem med sig - utan betänketid. Inte är det helt lyckat och inte har det någon bäring vare sig på en farlig regering eller behov att skydda sig mot beväpnade brottslingar.

Mikael Styrman

Anonym sa...

Varför inte ta en titt på lite mordstatistik i USA så får du se vilka som begår morden och var.

Menar kanske Styrman att apartheid skulle vara ett lämpligt sätt att lösa problemet?

Haha! I apartheids Sydafrika var det inte i närheten av de mordsiffror som återfinns i samma land idag.

Sedan att judarna - de kallas för neokonservativa i USA:s regering och administration - mördar araber i mellanöstern och tjänar pengar på det genom sina vapenföretag - har nog en tämligen klen koppling till våldsutövning på hemmaplan.

Mikael Styrman sa...

Du övertolkar eller tillskriver mig uttalanden jag inte alls gjort.
Jag har inte skrivit någonting om varken apartheid eller judar.
Det är helt andra frågor och har inte så mycket med den här frågan att göra.

Vad jag framhållit är, att symbolvärdet av om politiker, affärsmän och psykopater i den amerikanska förvaltningen låter den amerikanska krigsmakten mörda människor godtyckligt runt om i världen så har det ett betydande symbolvärde.

Det sänker tröskeln avsevärt för när en enskild medborgare kan tänkas mörda.

Om staten respekterar mänskliga rättigheter och har höga ideal höjs tröskeln.

När staten är en godtyckligt mördande maffia är det inte alls konstigt att medborgarna också har lätt att bete sig som idioter.

Exemplets makt är stark.

Mikael Styrman