lördag 14 oktober 2017

Hela svetsutrustningen åkte ned i pensionsklaveret

.
Länge försökte regeringen tiga ihjäl motståndet mot att utse den halvlyckade placeringsnasaren Tomas Bodström till Landshövding i Stockholms län. Han med lockfilmerna, Ni vet. Det har ju alltid funkat förr. Man bara tiger ihjäl saken och förlitar sig på att människorna både är rädda och inte har längre minnen än hönor. Och så litar man förstås på pressens lojalitet.

Men att inte inse att de stora pensionspengar som Bodström & Co i Allra lagt rabarber på skulle uppröra är tecken på ganska påtaglig tondövhet i regeringen. Kanske extra fräckt eller korkat eftersom många nationalsocialdemokrater antingen förlorat stora summor genom Allra eller är utsatta för snarlik svindel och/eller inkompetens gränsande till ren dumhet hos andra aktörer i pensionsdjungeln. Att man dessutom trodde sig komma undan med att kicka Ebba Lindsö från AP-fonden men göra Tomas Bodström till landshövding är ju så klantigt att hälften vore nog.

Man kan annars förstå att sosseriet vill ha en lojal och hanterlig person på taburetten i Stockholm. Ingen annanstans i landet åker det omkring så mycket herrelösa pengar som i Stockholms län. Självfallet vill man att de ska hamna hos de egna vasallerna. De kan ju inte få åka omkring hur som helst. Någon jävla ordning måste det vara även på stulna skattemedel.

Hade det inte varit för det här med Allra så hade det väl inte varit så omoraliskt. En avdankad fotbollsspelare med en misslyckad amerikansk avgiftning i bagaget, som sitter i TV och vinglar med huvudet med halvt igenfallna ögonlock är väl inte värre än de kriminella fyllon som brukar ha till uppgift att rulla ned för trapporna i Norrbotten när ”kungen” kommer på besök.

Förr om åren hade det lyckats och ingen hade fått reda på något heller. Sakta, sakta håller Sverige på att vakna ur sin naiva Törnrosasömn.

Från Tomas Bodström är det inte långt till Mona Sahlin. Det är väldigt tyst om henne numera. Vanligtvis betyder det att de röda bröderna hittat på ett nytt sätt att vräka skattemedel över henne utan något samhällsnyttigt som motprestation. Annars kanske hon är nästa landshövdingekandidat? Regeringen tycks ju lika ha släppt markkontakten…

Falun lördagen den 14 oktober 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: