torsdag 12 oktober 2017

Statens Politiska Renommétvättsmyndighet och Karolinska

.
Idag kom då beskedet om nedläggning av åtalen mot Macchiarini - indirekt mot Karolinska. Beslutet kom från Åklagarmyndigheten. Eller lite vårdslösare - men kanske tydligare - uttryckt: från Statens Politiska Renommétvättsmyndighet.

För det här handlar naturligtvis inte om Macchiarini. Det handlar om Karolinskas renommé. Rättare sagt den politiska nomenklaturan i Karolinskas ledning och deras bekräftelsekåthet som drev dem att anställa Macchiarini utan att bry sig om att han bluffat om sin utbildning och sin yrkeserfarenhet.

Det är lättare för kamelen att ta sig genom nålens öga än det är för ett vårdbiträde eller en sjuksköterska att få arbete utan ordentliga papper vilka nagelfars och vilkas referenser noggrant kontrolleras genom personliga samtal. Men vem som helst som har häftiga idéer och medvind i media kan få jobb som opererande experimentell kirurg utan några som helst kontroller på Karolinska. Som vanligt förlitade sig pamparna på att de andra grabbarna skyddar dem.

”Ställ inga frågor” svarade den nationalsocialdemokratiskt dominerade regeringen under ledning av Per Albin Hansson när Riksbanken vände sig till Regeringen för rådgivning, efter att ha fått veta att Nazi-Tyskland betalade svenska malmleveranser med judiskt tandguld. Så resonerade även Karolinska när Macchiarini skulle rekryteras och nu hjälper den politiska renommétvättsmyndigheten till att sopa igen spåren och sabotera anhörigas skadeståndsyrkanden och övrigt räfst och rättarting.

Hur skulle ”åklagarmyndigheten” agerat om det istället för samhällselitens karriäristiska strävanden handlat om en vanlig svetsare - för att nu ta ett aktuellt exempel från politiken? Inte en fackpamp in spe som framlever sina dagar i de politiska kanslierna, utan en riktig svetsare. Om denne svetsare - utan att ha något körkort sökte och fick jobb som busschaufför och även fick arbete som busschaufför - utan körkort. Om han sedan körde ihjäl flera personer, vid flera olika tillfällen, men dessa var allvarligt sjuka och förväntades kunna dö inom den relativt nära framtiden och sedan dog någon månad efter påkörningarna - skulle åklagarmyndigheten ha lagt ned åtalen då också, med motiveringen att det inte går att styrka att de påkörda dog just på grund av påkörningen? De skulle ju ändå kanske dö…? Är det fritt fram även att köra på sjukliga människor - inte bara döda dem med experimentell kirurgi med den politiska samhällselitens beskydd?

Falun torsdagen den 12 oktober 2017
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: