fredag 8 maj 2020

I undanflykternas och bortförklaringarnas tider

.
Vi lever i den ansvarsundandragande maktens tid. En tid för undanflykter och bortförklaringar. En tid utan utmätande av ansvar. En tid då inte ens folkmord resulterar i efterräkningar. Därför är det inte förvånande att regeringens smittskyddstorped Anders Tegnell efter bästa förmåga lägger ut rökridåer och försöker dölja regeringens ansvar för att tusentals svenskar dött i onödan. De som under valår av partiets propaganda omnämns som ”de som byggde Sverige”. Även de som av nomenklaturans sönderfallande vård och omsorg - när det inte är valtider - betraktas som kostsamma och vårdkrävande - icke önskvärda.

Den senaste tidens lögner från regeringskansliets lögnfabrik innebär att det inte hade hade någon betydelse för smittspridningen i landet att nomenklaturan lät sina kompisar, AB Släkt och Vänner, återvända från Italien och Österrike utan karantän, trots att det var känt att Covid-19 härjade där. Att de på vägen in från Arlanda smittade ned taxi-chaufförerna hade inte heller någon betydelse. Inte heller att taxi-chaufförerna i sin tur smittade ned sina anförvanter och mängder av människor i Stockholms norra förorter därför blev de första att dö av Covid-19.

Istället vill de känslokalla sagotanterna och sagofarbröderna att vi ska tro på att smittan härrör från en person som påstås ha varit smittad i Frankrike i slutet av 2019.

De räknar kallt med att vi alla är så efterblivna att vi sväljer de där lögnerna, när de serveras oss av propagandaorganen, eller åtminstone att vi är så fega att vi inte törs invända.

Falun fredag 8 maj 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: