måndag 11 maj 2020

Löfvens Corona-taktik värre än Finska Kriget

.
I 1808-1809 års krig som slutade med att Sverige förlorade Finland till Ryssland stupade ca 7.000 svenskar. Man kan så här drygt 210 år senare tycka att man gav bort Finland nog så billigt, men försvaret mot Tsarryssland sköttes ungefär lika klantigt som kampen mot Corona-viruset i våra dagar.

Det mesta tyder på att Stefan Löfvens Corona-taktik kommer att döda fler svenskar än Finska Kriget. Redan har ju 3.000 döda med råge överskridits. Ändå är det bara toppen på isberget. Regeringens taktik förstör dessutom livet för så många människor. Näringslivet har stannat utan att några av karantänens fördelar uppnås. Inte minst får många av våra äldre sin sista tid förstörd av helt meningslösa skäl. Men det gör inget. Det är ju inte valår nu. De behöver inte lyftas fram i propagandaorganen som ”de som byggde Sverige”. 

Som man uppmärksammade i gårdagens Agenda kan våra åldringar få träffa femtontalet okända människor som lever fritt i samhället och sedan vårdar åldringarna utan några skyddsåtgärder. Men sina barn och barnbarn får de inte träffa. Det blir som det blir när man befordrar idioter till chefstjänster därför att man har politisk lojalitet som enda urvalskriterium.

Att dessutom regeringens taktik innebär att man gör tvärtemot alla andra länder och på så sätt saboterar möjligheterna till ett snabbt slut på krisen gör inte saken bättre. Det blir ju inget slut - åtminstone inte för svensk del - kanske inte heller för andra - när de övriga tillämpar känd och uråldrig karantän och Sverige satsar på att istället sprida sjukdomen - trots stora oklarheter om förutsättningarna att överhuvud taget nå den omhuldade flockimmuniteten.

Nu är ju inte flockimmunitet något eftersträvansvärt mål. Det är ju istället en konsekvens man uppnår när man har gjort allt fel och de som dör av viruset inte skyddas utan istället får dö bort. Dessutom ofta dö en mycket plågsam och ångestfylld död.

Den verkliga anledningen till att flockimmuniteten utmålas som eftersträvansvärd är behovet av att låta ändamålen helga medlen. Det handlar om att dölja att man åstadkom smittspridningen när man dels av slöhet, slapphet och likgiltighet och dels av missriktad kollegialitet lät de från Italien och Österrike hemvändande sportlovsfirarna återvända hem utan att sättas i karantän. På vägen hem fick de passa på att smitta ned taxiförarna och på så sätt sprida viruset i förorterna, bland människor som inte har råd att åka till Italien och Österrike på sportlov.

Den verkliga anledningen till att sportlovsresenärerna fick återvända hem på så lösa boliner var att de hemvändande var smittskyddspolitrukernas, journalisternas och politikernas vänner, kollegor och barn. Därför hanterades de med silkesvantar och hela samhället äventyrades av psykopaterna för att gulla med ”de sina”.

Melodifestival-fjanterierna fick pågå av samma skäl trots att alla visste hur olämpligt det var. Men med de krystade lögnerna om flockimmunitet kunde fjanterierna fortgå.

Skulle situationen varit annorlunda - om de hemvändande istället varit vårdbiträden, butiksbiträden, servitriser och buss- och taxiförare hade det nog kunnat bli karantän enligt konstens alla regler. Men nu var det ju inte så. Det var istället delar av nomenklaturan som återvände och därför sattes hela samhället på spel och hela Corona-taktiken har sedan anpassats för att man ska kunna dölja att det var vad som hände. Som så många gånger förr vänade nomenklaturan sina egna egoistiska intressen utan att bry sig om konsekvenserna för alla andra.

Falun måndag 11 maj 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: