tisdag 7 juni 2022

Det är klart att sosseriet blåser Kakabaveh

 .

Det svänger fram och tillbaka om misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson. Uppenbart är sosseriet mycket ovilligt att kliva fram och offentligt tala om att de gett Kakabaveh någonting över huvud taget. Framför allt vill man inte visa något annat än sådant som går att förneka i efterhand. Något som kan drunkna i tolkningar och meningsskiljaktigheter om vad man kommit överens om. Det är också svårt att få ut det man önskar ur ett avtal där ena parten är ovillig att respektera avtalet. Att skriva ett avtal som en ovillig part verkligen blir bunden av är svårt. Det går nästan inte att göra så detaljerat som skulle krävas. 


I det här fallet kan också regeringen falla tillbaka på att man var tvungen att ingå ett avtal med Kakabaveh för att rädda Morgan Johansson, vilket förtar en del av verkan med avtalet.


För Kakabaveh är nog frågan egentligen vad alternativet är. Vad uppnår hon om hon inte får ett avtal med sosseriet? Inte så mycket..?


Oppositionen är förmodligen vinnare om Morgan Johansson sitter kvar. Det vore olyckligt om han får sluta just innan valrörelsen. Det skulle göra sosseriet ganska fredade från den misskötta galopperande brottsligheten. Bättre då att det sitter kvar en Morgan Johansson som har misslyckats och som därmed också framtonar som regeringens bästa man för jobbet. Det inger ju inte så mycket hopp för dem som drabbas av den skenande grova kriminaliteten.


Sosseriet borde ha kickat Morgan för länge sedan. Men det är kanske så illa att de inte har någon bättre för jobbet…


Falun tisdagen den 7 juni 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: