fredag 29 mars 2024

Var Putin i färd med att kopiera Adolf Hitlers angrepp mot Polen?

 .

Attacken för ungefär en vecka sedan mot en teater utanför Moskva är ännu inte riktigt utredd var den kom ifrån. Enligt jänkarna kom den från islamistiska krafter i de i Asien belägna sydliga delarna av Ryssland. Putin verkade åtminstone först utåt vilja låsa fast sig vid att Ukraina ligger bakom attacken. Under senare tid verkar han vackla mellan att vilja anklaga Ukraina eller islamistiska krafter. Inget lätt val förstås eftersom han kan påstås ha klantat till det i någon form oavsett vem som ligger bakom. Och fiender lurar, med Putins livsstil, i buskarna lite här och var.


Allt detta naturligtvis framfört med reservation för att vi egentligen inte kan veta säkert vad Putin säger eller inte säger. Vi kan bara vara säkra på vad någon vill att vi ska tro.


Min omedelbara tanke när attentatet inträffade var att Putin var i färd med att kopiera Adolf Hitlers false flag-attack mot Polen 1939, vilken kom att inleda Andra Världskriget. Putin har ju tidigare visat stark böjelse för sådant sätt att arbeta och det skulle varit begripligt om han avsåg att mobilisera i större omfattning än hittills. Men händelseutvecklingen efter attentatet talar inte i den riktningen. 


Putin verkar dock ha låst fast sig vid att Ukraina ligger bakom attacken. Åtminstone enligt media. Vad han egentligen tänker är förstås svårt att veta. Även om han inte säger något om det offentligt har han säkert anledning att grubbla över hur systematisk tvångsrekrytering av soldater från olika minoritetsfolk påverkar hans ställning.


Vi kan inte heller veta om Putin var på väg att göra en ”Adolf Hitler” men att den blockerades av jänkarnas signaler innan. Det var ju ganska anmärkningsvärt att jänkarna skickade ut sådana signaler just veckorna innan attentatet. Det kan naturligtvis ha varit ett sätt att förekomma Putins planer. Det finns ju faktiskt utrymme för att de som genomförde attacken gjorde det på Putins uppdrag, men att Putin sedan fick kalla fötter och snabbt eliminerade sina legoknektar. Sådant har han ju inte dragit sig för att göra tidigare.


Falun fredagen den 29 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: