fredag 5 april 2024

Inför riksdagens ”Doktor Mengele-omröstning

.

”Man måste ha respekt för att det här är en väldigt komplex fråga”, uttalade en moderatkvinna i Aktuellt 21 igår kväll. Det är ett kraftigt ”understatement”.


Att döma av den information som hittills nått oss är det här en väldigt komplex fråga som hanteras av ett koppel ansvarslösa stollar.


Följden kommer av allt att döma att bli att ett mindre antal, med ett i de flesta fall i tiden begränsat lidande, av ett antal doktor Mengele-typer som identifierar sig som Gud och godheten förkroppsligad, kommer att ändras till ett stort antal drabbade med ett livslångt lidande till följd av klåfingriga stollars omsorger.


Om riksdagen mot allt förnuft fullföljer det lagförslag som nu behandlas i media kommer den här frågan att förfölja dem under överskådlig tid. I många fall säkert under deras återstående tid som aktiva politiker och kanske längre ändå.


Politikerna går en plågsam framtid till mötes när media sedan - efter en tids ångestfylld total tystnad om de som drabbats av riksdagsmännens doktor Mengele-lek - börjar exploatera alla förstörda liv som kommer att följa i spåren efter dessa politikers omdömeslösa gudslek.


Tyvärr kommer det inte att hjälpa deras offer och offrens närstående.


Falun fredagen den 5 april 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: