måndag 21 april 2014

En till statlig maffiaräd

.
Det är lockande att falla för frestelsen att påstå att maffians stöld av Ekfors-bolagen, med hjälp av ”rättsväsendet” var och är en förövning inför den nya stöld som nu utspelar sig. Den av Thyssen-Krupp Marine Systems, TKMS AB, eller Kockums som det alltjämt gemenligen omnämns, med ca 1.000 anställda. Det senare har man sålt och stulit tillbaka. Det föregående hade man aldrig ägt.

Men så är det förstås inte. Ekfors var nog bara ett fall i raden i vilken TKMS är det senaste. Inte det sista, men det senaste.

Det här är förstås jämförbart med hunduppfostran. En hund med svag husse söker efter gränser och blir djupt olycklig och oregerlig om den inte finner några. Svenska folket är en sådan svag husse för riksdag och regering såväl som för rättsväsende och maffia, i den mån de två senaste bör omnämnas som två olika och inte en och samma organisation.

Det kommer därför inte att bli bättre av sig självt. Istället kommer det att bli allt värre. Ända tills maffian slutligen plundrar fel person eller fel organisation eller slutligen stjäl så mycket att samhälle och näringsliv upphör att fungera.

I fallet TKMS är det särskilt intressant att just SAAB är den part som maffian satt att stjäla TKMS. SAAB har i lag med diverse korrumperade politiker, ingen nämnd och ingen glömd, nyligt desperat lobbat för det hopplösa företaget att lura på svenska skattebetalarna fler JAS-plan som man inte behöver och inte har råd med.

Och nu ska den NATO-hopkokade Ukraina-konflikten användas för att, med den maffiatrogna pressens hjälp, istället slussa U-båtsmiljarder till SAAB. Vilket exempellöst trams! Som om Sverige behöver fler U-båtar oavsett vilken köckenmödding psykopaterna får till i Ukraina. Det kan nog istället vara tid att Fredrik Reinfeldt kallar hem hela världens U-båtsexpert, Carl Bildt, från Ukraina nu. Inte bara han själv utan hela Sverige görs löjligt av hans maffiauppdrag i Ukraina.

Men vadan denna hetsjakt på skattebetalarnas pengar från SAAB:s sida? Är det den Europeiska verkligheten som gör sig påmind hos den Svenska maffian? Länge kunde man sälja vad som helst till det pris man önskade. Ett sönderbombat Europa hade inte mycket att välja på. Numera, med en återuppbyggd Europeisk industri, med ett industrialiserat Asien och ett till stora delar industrialiserat Sydamerika är situationen förstås inte lika gynnsam. Den traditionella kartellverksamheten försvåras dessutom med fler aktörer. Håller våra gamla fina maffiaföretag på att förvandlas till svarta hål som suger in och förstör alla pengar som kommer i närheten? Eller är det den gamla sjukan att mycket vill ha mer som gör sig påmind?

Dödens Väntrum måndagen den 21 april 2014
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

.
.
.
Sluta. Med. Dina. Onödiga. Punkter. I. Början. Och. Slutet.
.
.
.