måndag 28 april 2014

Obegripliga Ukrainare och Ryssar

.
Man kan med fog undra vad Ukrainare, åtminstone Öst-Ukrainare, och Ryssar är för konstiga människor som motsätter sig den amerikanska infiltrationen av Ukraina. Varför vill inte de hälsa en framtid med amerikanska drönare surrande högt över sina huvuden? Här har de världens chans att skyddas av skickliga och omdömesgilla drönarchaufförer, med fjärrkontroll, i den amerikanska mellanvästern. Inget ont kan väl längre hända Ukrainarna när drönarna med närmast kirurgisk precision, som en blixt från en klar himmel, kan eliminera alla som från tusentals meters höjd kan misstänkas vara terrorister eller religiöst oliktänkande. Visserligen bara misstänkta, inte rannsakade, inte funna skyldiga i domstol, men i så hög grad misstänkta att det nästan är sant att de är skyldiga, för att använda sig av Tage Danielsson-argumentation. Och ändå vill de inte.

Vi får verkligen hoppas, att Europas rakryggade och omdömesgilla politiker gör en insats, för att tvinga även Ukrainas befolkning att begåvas med drönarnas välsignelse, och den renhet som följer av att så småningom få börja bygga upp sitt land från grunden, efter samma fullständiga ödeläggelse som drabbat andra länder som fått amerikanarnas hjälp att komma till rätta med sina problem. Självklart vet Carl Bildt och hans amerikanska uppdragsgivare bättre än bakåtsträvande Ukrainare och Ryssar vad som är bra för dem.

Carl Bildt har ett tungt lass att dra för att få igång Östeuropas ödeläggelse. Kanske bör den Svensk-Amerikanska delegationen förstärkas? Varför inte skicka Maud Olofsson och Ola Alterå? Då kan det börja hända grejor. Då kan snart avstängning av den ryska gasen, som nu framställs som ett hot, istället komma att betraktas som en förbättring av situationen. Och för sjutton, medan vi ändå håller på och förstärker: Skicka Pernilla Reinfeldt också så att hon kan lära Ukrainarna att för miljarder bygga sjukhus utan vårdplatser, på vilka sjukvårdsbyråkraterna kommer att vara strängt upptagna med att bara administrera sig själva. En sådan extremt vältrimmad och dugande delegation är förstås inte komplett utan att man även skickar maffians man, Anders Sundström. Ingen kan väl som han lära Ukrainarna att vara utan pengar? Åker han finns det snart nästan inget bankkontor i Ukraina som hanterar kontanter. Alla kontoren kommer att ha minst 50 personer i tålmodig och luttrad kö, ett tjugotal ”finansieringskonsulter” men bara ett par som tar emot kunder. I ett hörn står automaten med vars hjälp man kan sätta in kontanter på sitt konto, med en handskriven lapp på, som omtalar att den är trasig. Anders tar säkert med sig sin adept, Peter Roslund, från Piteå så att även Ukrainarna kan börja låsa in och överge åldringarna på ålderdomshemmen nattetid, apropå hovnarren Ronny Erikssons träffsäkra ”Faster Aina”.

Södertälje måndagen den 28 april 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: