måndag 17 november 2014

I låtsaskrigens förlängning

.
Det krigsindustriella komplexets Hollywood-inspirerade produktioner tuffar vidare. I Mellanöstern pågår ett folkmord, som torde vara det värsta sedan Adolf Hitlers tid. Det uppenbara syftet att destabilisera nationalstaterna i Mellanöstern, för att kunna stjäla oljan, och samtidigt inför det amerikanska folket försvara, att man blivit ett land i konstant krig. Uppstår inga krig skapar man dem själva.

I Ukraina pågår ett skenkrig ägnat att få oss att glömma de pågående folkmordens Mellanöstern. Men, sitter man i ett utbombat hus i Ukraina, kan det säkert vara svårt att ha det perspektivet, oavsett vilken av sidorna som förstörde huset.

Det pågår sedan länge ett slags folkmord ”slow” i många länder. En terror mot civilbefolkningen som man helst vill att vi ska glömma och vara omedvetna om. Det är Obama-regimens drönarterror jag syftar på. Det ska vi helst glömma - vare sig offren är lokalbefolkning, amerikaner eller annat. Däremot ska vi med folkmördartrogna medias hjälp uppmärksamma när Obama-regimen låter sina underhuggare i ISIS skära halsen av någon enstaka amerikan. Upplägget är tydligt, för den som vill se verkligheten.

Vi ska alla på detta mediala sätt stärkas i tron att det som pågår i Mellanöstern är ett rättfärdigt religionskrig, med de kristna som de godas företrädare och muslimerna som det ondas. Situationen och upplägget kan jämföras med den mörka medeltidens korståg. Oljan är den stora skillnaden. Och 1100-talets människor hade nog svårare att syna och genomskåda propagandan.

Vad tänkte människorna under Hitlertiden? Hade man över huvud taget tid, kraft och perspektiv till att fundera över vad som skulle hända sedan - efter Hitler-tiden? Få visste då om koncentrationslägrens hemskheter. Vidden av terrorn mot Europas civilbefolkning var nog också svår att förstå.

Vad tänker dagens människor? Hur många kan ta till sig och placera Barack Obama och David Cameron med sina respektive underhuggare - ibland överordnade - i Adolf Hitlers roll? Vad kommer att hända sedan? Kommer vi att få se George W Bush, Dick Cheney, Barack Obama och David Cameron bli åtalade för brott mot mänskligheten? Möjligen om den amerikanska rövarnationen bryter samman i den nära framtiden. Men det förutsätter förstås att det finns en ordnad makt och struktur som efteråt kan och vill skipa skenbar rättvisa. Det är svårt att idag se att det kommer att ske, men jag tror för den skull inte att vi ska utesluta det. Verkligheten överträffar ofta dikten. Och kommer den postfolkmordiska rättsskipningen att innebära att mediaägare, redaktörer och journalister ställs till svars för sin roll i folkmordens maskineri? Efter Andra Världskriget blev det inte så. En och annan nazi-koryfé och några gaskammarinkastare åtalades för syns skull varefter världen tuffade vidare mot nästa folkmord. Men jag tror, att om vi ska kunna vingklippa mordiska psykopater i framtiden måste vi förhålla oss till deras medhjälpare i media. Det är propagandamaskineriet som är nyckeln till Disneykrigens framgångsrika förankring hos allmänheten. Det måste vara skillnad på att rapportera om vad som händer och att driva propaganda.

Södertälje måndagen den 17 november 2014
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vad är det som skiljer Obama från vilken simpel gangster som helst som beordrar mord? Givetvis ingenting, förutom en enorm propagandaapparat och en stat som tjänstvilligt sluter upp bakom mördandet. Tyvärr tror jag inte att brottslingarna i Washington någonsin kommer att få stå till svars för sina illdåd. Man mår illa av fegheten och kryperiet inför mördaren Obama när han struttar omkring på G20-mötet. Alla närvarande vet att hade han dragits inför domstolen i Haag hade han fått livstids fängelse för brott mot mänskligheten och massmord, om domarna varit opartiska och hade civilkurage. Det som är märkligt är hur frispråkiga de politiska ledarna är i många av de forna öststaterna som Ungern, Tjeckien med flera vars ledare framfört hård kritik mot Obama och USA. Måhända så ser man likheter med den politik som Sovjet tvingade på sina s.k allierade och slår bakut.

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, har man levt länge under en diktatur så är man väl inte så pigga på att hoppa över till att vara kuvade under en annan diktatur. Och USA behandlar ju snart sagt alla andra länder som Sovjetunionen behandlade sina lydstater, eller möjligen ännu sämre.

Det är även min erfarenhet att tidigare östeuropéer har betydligt lättare för att genomskåda korruption och odemokratiska metoder i Sverige, framför allt när de är försåtligt inlindade. Svenskarna är mer godtrogna och kan sällan skilja på demokrati och diktatur, rättssäkerhet och rättsröta. De stackars svenskarna tror att "det ska vara så”. De har ju aldrig upplevt något annat.

Anonym sa...

Vill tacka för en klarsynt artikel av Styrman.

Lundgren