torsdag 26 november 2020

Tegnell & Co klantar till det igen

 .


Jag råkade se att Anders Tegnell luftade åsikten i media att ”smittan sker till stor del inte i kollektivtrafiken”.


Anders Tegnell har under snart året med Covid-19 gjort ett antal uttalanden som framför allt utmärkt sig för sin dåliga träffsäkerhet.


Först menade Tegnell att Covid-19 smittan inte skulle söka sig utanför Kina.


När det stod klart att den fanns i Europa tyckte Tegnell att det var osannolikt att den skulle komma hit.


Följaktligen gjordes ingenting för att hindra smittan att sprida sig här trots att man visste att den fanns i Alperna och vi hade sportlov. Inte alls konstigt eftersom Folkhälsomyndighetens (eller regeringens?) uppfattning var att man skulle satsa på flockimmunitet - utan att veta särskilt mycket om hur det aktuella viruset beter sig.


Det där med flockimmunitet har Folkhälsomyndigheten senare gjort sitt bästa för att ljuga sig fri ifrån - naturligtvis.


Sedan skulle andra länder drabbas av en andra våg till hösten, medan vi inte skulle drabbas. Fel som vanligt. 


Doa-Doa-kören i propagandaorganen har trumpetat ut hur alla andra beundrar den svenska metoden att hantera - eller inte hantera - Covid-19 smittan.


Dödstalen i Sverige förskräcker. Mot bakgrund av de försvinnande låga dödstalen i våra närmaste grannländer vore det inte helt fel om våra makthavare ställdes till svars för folkmord. Men för att det ska vara meningsfullt måste det ju finnas ett rättsväsende som inte är politiskt kontrollerat och något sådant har vi ju inte i Sverige. Jag skriver avsiktligt ”makthavare”. Många andra skulle av slentrian eller oförstånd istället ha skrivit ”ansvariga”. Men några sådana har vi inte heller i Sverige.


Nu har Tegnell som inledningsvis nämndes utmärkt sig igen. För vilken gång i ordningen låter jag vara osagt. Men träffsäkerheten i Tegnells gissningar - för det är gissningar - är så dålig att en chimpans med förbundna ögon som kastade pil på en roterande darttavla inte skulle lyckas sämre med sina gissningar än Tegnell (eller regeringen?) gjort.


Mot bakgrund av den omvittnat dåliga förmågan att förutse framtiden, vilken Tegnell hittills uppvisat, får man betrakta det senaste uttalandet om kollektivtrafiken så, att verkligheten innebär att smittan istället SKER till stor del i kollektivtrafiken - tills motsatsen är bevisad.


I andra sammanhang har jag noterat att människor fått stort förtroende för Tegnell och Folkhälsomyndigheten. Sannolikt beror det på att vi inte har någon fri, självständig och kritisk granskande press. Istället har vi som bekant en politiskt kontrollerad Doa-Doa-kör. Denna körs tillskott till folkhushållet har varit att medelst okritisk rapportering skapa frälsta följare till Tegnell. Så frälsta att de fortfarande tror att han är Sankte Pers ställföreträdare på jorden trots att många av dem nu själva bland annat varit utan luktsinne och därmed även smak i många månader nu, och kanske aldrig får tillbaka dessa egenskaper.


Det låter kanske inte så märkvärdigt att förlora lukt och smak. Men det påminner om kroppens naturliga dödsförlopp, när våra kroppar gör sig färdiga för att dö. Då slutar maten att smaka, vilket får oss att äta mindre och långsamt tyna bort. Men Covid-19 kan utöver alla andra beskrivna svåra verkningar få våra kroppar att bete sig som om vi vore döende, men vid helt fel tid i livet.


Så stark lär propagandan ha varit att en del svenskar låtit tatuera Tegnells bild på sina kroppar. Nå, den siste idioten är ju inte född ännu, så det är väl inte så mycket att bli förvånad över. Men om de åtminstone hade låtit tatuera in hans bild på sina pannor så hade ju vi andra fått en tidig varning om vad vi möter för svårigheter.


Ingen kommer naturligtvis att bli varken utredd, rannsakad, dömd eller straffad för det här folkmordet. Så brukar det ju faktiskt bli med folkmördare. Idi Amin, Josef Stalin, Adolf Hitler - alla kom undan. Så även de som låg bakom Estoniadådet - tack vare Ingvar Carlsson och Carl Bildt. Men skammen får de leva med - om de har förmåga att känna skam. Det ska vi inte ta för givet.


Falun torsdagen den 26 november 2020

Mikael Styrman.

Inga kommentarer: