måndag 27 september 2021

MKB spacklar sprickorna i Sosseriets Kinesiska Mur ett år före valet

 .


Den utbredda politiseringen och korrumperingen av det som en gång var vårt rättsväsende möjliggör för Sosseriet att på allt fräckare sätt plundra skattebetalarna.


Det senaste exemplet är plundringen av skattebetalarna i Malmö genom att låta MKB, Malmös Kommunala Bostadsbolag gå in och köpa ”Den Kinesiska Muren” i Malmö - under hand - innan bostadskomplexet säljs på exekutiv auktion. 


Det går naturligtvis att känna sympati med de människor som lurats, bostadsägarna i kinesiska muren, även om det är olagligt att gynna enskilda medborgare med riktade gåvor av allmänna medel. Det är kamouflerat till en hjälp till människorna i fallet, men det är naturligtvis egentligen en hjälp till sosseriet och dem närstående banditer. Sosseriet plundrar således det allmänna för att hjälpa sig själva.


Bakgrunden är att om inte sosseriet och dess stödpolitiker i andra partier hjälper dessa lurade bostadsägare förväntar man sig en utbredd besvikelse, förtroendekris och strömhopp av väljare till andra partier i nästa val. Nu hoppas man kunna mildra förtroendekrisen genom att rädda en del av deras pengar genom att MKB får skjuta till en köpeskilling som naturligtvis är helt orealistisk och som bara kommer att ge MKB ytterligare kostnader och besvär för att sätta i skick det utplundrade bostadskomplexet.


Det som borde skett är naturligtvis att lagstiftning och tillsyn av bostadsrättsföreningar borde ses över för att hindra att banditer övertar och plundrar dylika föreningar. Men det anser man sig förhindrade att göra på grund av att det finns en mängd andra bostadsrättsföreningar och andra bostadskomplex i landet som genomgår, eller nyligen har genomgått, liknande plundringar genomförda av politiken och byråkratin närstående kriminella kretsar. Det finns ett enormt skuldberg skapat av de röda bröderna och deras kumpaner vilka man inte vill störa.


Så Malmös skattebetalare - och i det längre perspektivet troligen landets skattebetalare - får rycka in för att sosseriets banditers plundringar ska kunna fortsätta på många andra ställen. Egentligen är det ju svindel och bedrägerier. Sosseriet tillförskansar sig ett dolt och riktat partistöd kamouflerat till något annat. Det påminner onekligen en del om hur Hitler-Tysklands nazistiska koryféer använde sig av staten för att sko sig själva. SVT visar nu en dokumentär om hur exempelvis Herman Göring skodde sig med statens hjälp.


Det stora problemet är härmed inte löst, men de röda bröderna hoppas på detta sätt ha sparkat burken en bit längre fram längs vägen, så att kollapsen inte kommer före valet.


Är det rent av så, att frågan egentligen inte handlar om Kinesiska Muren, utan istället om de många andra föreningarna som plundrats av de röda bröderna på snarlikt sätt, men att fokus bara råkade hamna på Kinesiska Muren för att den, något oönskat, blev akut före valet?


Falun måndagen den 27 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: