onsdag 13 april 2022

Ledares svindlerier avgör svenska NATO-frågan

 .

Finland kan, bör förmodligen, och kommer med största sannolikhet att gå med i NATO.

NATO-medlemsskap kommer förmodligen att skydda Finland, nu när det inte tycks hjälpa att vara samarbetsvillig visavi Ryssland. Åtminstone kommer NATO-medlemsskap att innebära att Finland inte behöver kämpa ensamt om Ryssland ändå skulle angripa.



I Sverige är situtationen inte lika självklar. Sverige har ingen landgräns mot Ryssland. Landet är dessutom, när Finland går med i NATO, omringat av idel NATO-länder, se kartan med NATO-länder i blått. En rysk angripare som inte kommer roende måste därför först ta sig genom minst ett NATO-land. Det är inte troligt att NATO kommer att göra som Sverige gjorde med nazisterna under Andra Världskriget och låta dem transitera genom landet.


Om hotet som föranleder NATO-medlemsskap är Ryssland, hur klokt skulle det vara, och hur troligt, att Ryssland skulle angripa ett Sverige som är helt omringat av NATO-länder? Hur ser kalkylen ut som resulterar i att ryssarna skulle tycka att det vore en bra idé? Hur skulle en rysk styrka i Sverige kunna försvara sig, omgiven av NATO-länder på alla sidor?


Säga vad man vill om ryska ledare, de gör mycket konstiga saker, men om man på allvar tror att de skulle anfalla Sverige under sådana förhållanden, då utgör ryssarna inget hot mot Sverige. Det är nämligen i så fall bara en tidsfråga innan ryssarnas ledare glömmer att andas och då är ju problemet löst.


Nej, frågan om svenskt NATO-medlemskap avgörs av andra skäl. Det är svenska oligarker, som Sundström och Wallenberg och andra samt deras penningtvätt åt Putin och ryska oligarker som är problemet.  Precis som under Andra Världskriget har Sverige suttit på alla stolar. Förra gången fick de betalt med judiskt tandguld från koncentrationslägren.


USA har nu åtminstone Swedbank som gisslan. Eventuellt räcker det inte med det. Jakob Wallenberg tycks spela en mycket aktiv roll i den regeringsinterna NATO-debatten. Oklart vad det betyder.


Drämmer USA till Swedbank på grund av sossarnas skumma affärer blir det mycket kännbart för sosseriets kärnväljare. Det ligger i farans riktning att sosseriet då möter en indignationsstorm som gör att de har suttit sin sista gång i regeringen.


Ett problem är ju att sosseriet långa tider har indoktrinerat befolkningen i en annan riktning. Nu måste folket programmeras om för att inte sveket ska bli för påtagligt när penningtvättande sosseledare nu vill rädda sitt eget skinn efter att ha tvättat miljarder åt kollegorna i den ryska maffian.


Som vanligt bedrivs spelet så att sosseledarna låtsas ovilliga, låtsas bli släpade in i NATO.


Det finns en betydande komplikation till som sosseriet nu tiger om för att inte störa Swedbank-frågan….förlåt NATO-frågan. Vad händer om vi är med i NATO och USA får en lika nyckfull ledare som Ryssland redan har? Ännu har Donald Trump skrämmande bra siffror. Att han hade en viss uppfattning i säkerhetsfrågor igår är ju ingen garanti för att han är av samma uppfattning imorgon. Ett NATO-medlemskap innebär inte bara rättigheter, även skyldigheter knackar på dörren. Till vilka ofarliga småländer kommer våra fredsälskande vapenexporterande sossar att skicka svenska soldater att dö för att ödelägga småländerna ifall vi blir NATO-medlemmar?


Falun onsdagen den 13 april 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: