söndag 3 september 2023

Bekvämt för Magdalena

 .

Ja, det var ju bekvämt för Magdalena Andersson att hon ”ännu inte har fått någon inbjudan” till Nobel-festen. Då slapp hon uttala sig om Nobelstiftelsens stolligheter. Det hade ju varit ganska obekvämt att uttala sig. Åtminstone ifall Nobelstiftelsens moraliska sammanbrott var en följd av ett tillmötesgående från Nobelstiftelsen till socialdemokratiska partitaktiska önskemål.


Det verkar som om de här diletanterna har varit så upptagna av sina strävanden att solka ned Jimmie Åkesson och SD, att man helt enkelt inte ”har sett det komma”, det där med Ryssland, Belarus och Iran.


Kanske fanns det en morot också med i bilden för funktionärerna i Nobelstiftelsen? En sådan kan ibland skymma sikten. Det där med rörlig lönedel är vanskligt. Rätt använd kan den vara mycket verksam för att höja effektiviteten i en verksamhet. Men använd på fel sätt eller i fel verksamhet kan den få kontraproduktiva och rent dråpliga konsekvenser.


Sedan får vi, i avvaktan på bättre kunskap, komma ihåg att det kan finnas fler jokrar i den här leken. Det kan ju finnas andra ekonomiska intressen som vill normalisera relationerna till skurkstaterna så snart som möjligt. Om psykopaterna i Nobelstyrelsen fört förhandlingar med flera parter samtidigt, men de andra parterna varit ovetande om varandra, skulle det kunna förklara det katastrofala upplägget som kom att detonera i ansiktet på dem, som en rysk blindgångare. Vi - allmänheten - vet ju inte heller så mycket om vilket lag Nobelstyrelsen ställer upp med. Om de är klassens ljus eller några andra…? 


Vi vet väl egentligen inte mer efter de här dagarna än att VD:n helt obesvärat ljuger som en häst travar.


Falun söndagen den 3 september 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: