måndag 20 november 2023

Det gungar friskt i sosseriet

.

Uppdaterad den 28 nov 23

Jamal El-”Hamas” har numera tagit avstånd från Hamas, rapporterade svenska media före helgen. Men nu är det snart måndag så nu går det inte att veta om det ännu är sant. Det verkar dessutom som om ingen har det på film. De verkar bara ha det på papper. Ett papper som tveklöst har formulerats av sossepartiets spindoktorer och satts under näsan på Jamal El-Hamas för underskrift. Å andra sidan har det inte framkommit om någon verkligen har sett en sådan handling. Kanske finns det bara ett påstående om saqken.


Kanske för att göra El-Hamas samarbetsvillig, lät Aftonbladet under torsdagen publicera artiklar som tydligt lade Svarte-Petter i El-Hamas famn och antydde att uteslutning av El-Hamas låg i farans riktning. Taktiken var tydligen då ännu att göra gällande att Magdalena hade talat sanning - så vitt hon visste - men att El-Hamas hade ljugit för henne. Den taktiken sket nog sig av någon anledning eftersom den inte längre tycks vara aktuell. Den eller de artiklarna är nu både borta och glömda.


Varför får vi då inte se honom göra avbön? Förmodligen är det väl för att han, på sätt som är vanligt för ledande svenska sossar, avser sitta på flera stolar samtidigt. Gentemot svenskarna ska han säga sig ha gjort avbön eller åtminstone låta partiet hävda att han gjort det. Gentemot araber eller muslimer ska han uppträda som ingenting, eller vid behov rent av blåneka, kanske till nöds skylla på att han tvingades av partiet?


Det går att förstå att inte Jamal El-Hamas är särskilt pigg på att göra offentlig avbön gentemot Hamas. Senare tiders händelser har ju visat att man då kan få en Fatwa över sig och om det gagnar partiet kan man se fram emot att polisen - tillräckligt många av dem i alla fall - hjälper till med att få Fatwan fullbordad. Första gången är alltid svårast och det är ju avklarat redan.


De arabiska rösterna är viktiga för sossepartiet - kanske numera viktigare än de svenska rösterna? Det gäller att göra avbönen så försiktigt att man inte skrämmer bort de arabiska väljarna. Annars kan partiet spricka, i ett svenskt sosseparti och ett arabiskt sosseparti. Eftersom de svenska väljarna som lägger sin röst på sosseriet numera är så få, och dessutom i allt raskare takt döende av ålderdomssvaghet, tycks tiden när partiet är en före detta politisk kraft snabbt närma sig. Det lär inte gå långsammare av att partiet satsat på fri import av straffriförklarade våldsverkare, vilka i allt högre grad synes plundra partiets återstående svenska väljare eller skjuta och spränga deras barn och barnbarn i luften. Hur man har kunnat tro att det skulle vara ett framgångsrecept för partiet är åtminstone för mig en gåta.


Den valda taktiken verkar nu ha exploderat i ansiktet på partinomenklaturan. De som kan verkar nu distansera sig från den förda politiken och från Magdalena Hamas.


Magdalena håller sig undan, som högt uppsatta sossar plägar göra sedan de klantat till det. Sannolikt är hennes position i partiet nu allt mer osäker, efter det falska indignations-skådespelet i riksdagen. Det är lite retfullt att vi inte fått veta anledningen till debaclet. Hade spinndoktorerna kläckt, vägt och godkänt idén med de 36 dödade familjemedlemmarna? Följde Magdalena bara kartan när hon körde sitt melodramatiska skådespel i Riksdagen? Eller hade man förkastat idén? Valde hon ändå att tänka själv och gå sin egen väg? Eller sköt hon från höften? Kom hon på det där med de 36 döda, där och då i Riksdagen, när Ulf Kristersson pressade henne?


Den här gången kan det bli svårt att rädda situationen med de vanliga fejkade undersökningarna från opinionsinstituten, vilka numera alltid visar att Magdalena Hamas blivit populärare och att alla andra har tappat stöd. 


Den metoden närmar sig vägs ände. När opinionsinstituten presenterar undersökningar som visar att Magdalena passerat 100 % stöd och fortsätter uppåt blir det allt svårare att få andra än religiöst övertygade sossar att tro på siffrorna. Inte ens TV4 torde kunna sälja in det hos svenska folket. Det är dock ingen garanti för att man inte kommer att försöka.


Falun måndagen den 20 november 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: