fredag 27 juni 2008

Inte rätt att fly

.

Signaturen ”Ötåbo” har lämnat en kommentar till min blogg ”Vad medför Arne Honkamaas avgång” som är så intressant att jag tycker att diskussion kan lyftas fram.


Tjat om nazistsamhälle?

Alla länder blir offer för olika former av totalitära system – om länderna förlorar ett erforderligt tryck på politiker, statsförvaltning och rättssystem. I vår typ av demokrati förväntades detta tryck utövas genom ”den tredje statsmakten” dvs massmedia. Efter hand som allt större del av ekonomin, till följd av övertaxering av skattebetalarna, blev offentlig ökade politikens resurser och medborgarnas resurser minskade. Det och annat gjorde det möjligt för politiken att korrumpera massmedia. Numera är svenska media till stora delar jämförbara med de som fanns i Sovjetunionen före dess fall.


Kuriren åter kuvad

Efter en kort ”Pragvår” tycks den organiserade brottsligheten ha återtagit kontrollen över Norrbottens-Kuriren och de lokala TV-kanalerna i Norrbotten. Kuriren ”köpte” man. Köpeskillingen var tidningen NSD. Kuriren ägnar sig numera till stor del åt att torgföra maktens berättelser.


Lösningen inte att fly

Lösningen på detta är inte att flytta för det här händer överallt, där man låter det hända. Istället ska vi bekämpa det kriminella patrasket och införa obegränsat personval. En politiker får vara med i vilket parti han vill men mandatet ska komma från folket - inte från en halvmaffia på partikansliet.


Statsapparaten blir hederlig när politiken blir det

När folket får, eller tar sig, rätten att själv välja sina representanter kommer utrensning av oduglingar och kriminella element från statsförvaltningen per automatik.


Propaganda om min lön

Sen har Du fel beträffande min lön. Du vet inte alls vad jag har för lön. Du känner bara till de fantasibelopp som sosseriet skönat mig för och som Du kanske själv glatt och villigt torgför medveten om att de är fel – hej å hå!


Du borde kanske sitta i fängelse?

Att inte samhället vill kasta Dig i fängelse imponerar inte heller. I Sovjetunionen, Tyskland och för övrigt hela Östeuropa var det mycket hederligt folk, som kunde tänka själva, som slängdes i fängelse, medan allsköns slödder fick gå lösa och innehade höga befattningar. Med tanke på hur Du förvaltat de generösa bidrag Du fått borde Du kanske sitta i fängelse. Att Du inte sitter där beror nog snarast på att Du anses ofarlig för den organiserade brottsligheten.

Vi närmar oss en situation där det sitter mer hederliga människor än brottslingar i fängelse. Det är väl inte rätt att säga att vi där ännu men som sagt, det närmar sig.

För övrigt tycker jag inte att Du ska lasta mig för Dina egna tillkortakommanden.

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mikke jag är också en gammal ötå bo, en fråga, tycker du att du slåss mot väderkvarnar eller är det rätt att höja nät avgiften så mycket att min gammla mor får räkna ören i slutet av varje månad. är det rätt att hon ska betala dina rättegångs kostnader? Mvh. Arne Hietala numera lule bo

Mikael Styrman sa...

Hej Arne!

Se mitt svar under egen rubrik
"Svar till Arne Hietala"

Anonym sa...

En saklig Styrman

En mycket ypplysande tillägg om ett kommunalråds avgång. Om det är så som du skriver är det ju fel man som påstås ha släkt Tornedalen. Rätt personer ska lyftas fram och alla kan ju inte tro det som skrivs om hetsen mot ett litet företag.

Med sklighet och dalog kommer man långt.
Hoppas lamporna brinner till hösten.

Volten Högspänning