torsdag 21 augusti 2008

Gammal landshövding tjorvar vidare

.


Michail Gorbatjovs eldsmärke

I slutet av 1980-talet, efter ett 50-årigt socialdemokratiskt maktinnehav, var Michail Gorbatjov Sovjetunionens ledare. Gorbatjov hade ett ganska påtagligt och personligt födelsemärke högt på pannan eller främre delen av hjässan. Rättrådiga propagandapolitruker hade till uppgift och för vana att retuschera bort födelsemärket på alla officiella bilder. Det var naturligtvis otänkbart att en socialdemokratisk ledare hade en utseendemässig ”defekt”.


Då och nu

Ungefär likadant gör dagens socialdemokrater i Kina. När världens läkemedelsindustrier drabbar samman på sin med fyra års mellanrum återkommande Coca-Cola-fest är alltid invigningen ett jättespektakel. När den lilla flickan med den vackra rösten inte kunde ställa upp med ett perfekt utseende fick helt enkelt någon annan stå och mima.


Den sista sovjetstaten

I Norrbotten, i den sista sovjetstaten Sverige, är Per-Ola Eriksson, (s), landshövding i Norrbottens län, tillika ordförande i den revisorslösa och svindlade Längmanska Klantfonden, styrelseledamot i det likaledes svindlade statsägda gruvbolaget LKAB och samtidigt Bo Johansson och OBOL:s garant och beskyddare.


Historieförvanskning

Här har vi vår egen variant av den nationalsozialdemokratiska och kommunistiska historie- och verklighetsförvanskningen som jag beskrev inledningsvis. Tidigare i sommar kommenterade jag på min blogg Per-Ola Erikssons vårdslösa och godtyckliga hantering av skattemedel på sina eskapader i Tornedalen.


Nu har censuren slagit till igen

Nu har den nationalsozialdemokratiska censuren varit framme och lagt till rätta. På Övertorneå kommuns hemsida har man lagt ut en i efterhand korrigerad och tillrättalagd version av Per-Ola Erikssons invigningstal vid Matarengi Marknad. Nu kan således alla svenskar, var som helst i världen, som så önskar, läsa innantill vad Per-Ola Eriksson INTE sa i Övertorneå.

  • Men snälla nån, vem skulle vara intresserad av det? Det måste ju vara lika intressant som att försöka memorera 1968 års utgåva av statistisk årsbok.
  • Vad finns det för rimlig anledning för Övertorneå kommun att flera veckor i efterhand publicera Per-Ola Erikssons ”tal” på sin hemsida? Lider kommuninvånarna av sömnsvårigheter? Att lyssna på eller läsa hans tal är ju ungefär lika roligt som att sitta och titta på när målarfärg torkar.
  • Vad är det för krutuppfinnare som gör sånt här?
  • Vad tror de sig uppnå?

1 kommentar:

Anonym sa...

PO Erikssons vara, kan man ju ifrågasätta. De utser en ordförande för Längmanska fonden och denna får ansvaret genom sin specialtitel. Hövding. I den kallskänken är han dels ordförande sen är han med sin myndighet Länsstyrelsen, kontrollorgan och revisor i samma sväng. Denna "strategic business unit" har fonden, som en egen kassakista. Normalt skulle detta uttag på tio miljoner ge en tid på kåken, ett par år minst. Men är man Hövding eller Kung i Sverige är de ju inte ens straffmyndiga.
Så det är bara att se honom som odömd misstänkt och lös i samhället. En samhällsfara helt enkelt.
Birgit Halsius, Luleå