fredag 22 augusti 2008

OS i Peking

.


OS i Peking

Nu mäter åter världens läkemedelsindustrier sina krafter. De drabbar samman i sin med fyra års mellanrum återkommande jättestora Coca-Cola-fest, som det tjatats om till leda hela sommaren.

Läkemedelsindustrin delas in i de goda och de onda. De goda är de som hjälper de våra att förbättra sina resultat och försvara sin konkurrenskraft. De onda är kommunistländers, eller forna kommunistländers, ondskefulla läkemedelsindustri som på statens uppdrag tvingar de aktiva, att motvilligt inta dopingpreparat för statens bästa och lämnar dem som trasiga människospillror, när de inte längre är användbara.


Liu Xiang

Efter hand som dopingavslöjarna kommer i doparnas spår, ungefär som en drivande drever efter en hare i en meter djup snö, faller en och annan ikon. Den senaste och kanske mest anmärkningsvärda är den kinesiske nationalhjälten Liu Xiang. Det var naturligtvis otänkbart att mitt under det kinesiska och IOK:s jätteskådespel bränna Liu Xiang offentligt. Istället blev det en politiskt och ekonomiskt korrekt kompromiss. Liu Xiang fick inför hela världens TV-tittare spela upp ett vämjeligt spektakel när han bölande och grimaserande gjorde sin bluff-tjuvstart. Naturligtvis föll det ingen in att dopingtesta honom. Det är svårt att efter detta tro särskilt mycket på jakten efter dopingfuskare. Det verkar mest vara spel för kulisserna.


Hur länge kan det här pågå?

Likheterna med wrestling är så uppenbara att det är svårt att låta bli att se dem.

Hur länge kan den allt mer korrumperade idrotten hålla på så här innan sponsring av idrottsevenemang får ett negativt reklamvärde och riskerar att leda till minskad försäljning istället för ökad?

2 kommentarer:

Ötåbo sa...

Men se där, helt plötsligt har vi TRE nya inlägg !! ...synd bara att de [som vanligt] måste vara så negativa !!! ...finns det inget BRA med OS ?? Gemenskap, idrottsligt samarbete m.m. Rötägg finns ju i alla samhällen, ska vi bara lägga oss ner och dö, inte kunna ordna något bra ?
Hade Mikael Styrman fått bestämma, så hade väl ALLT varit jättebra...och mörkt ! Nää, släpp kepsen Mikael, låt andra bestämma...det fungerar ju...kanske inte alltid så bra...men det funkar. Ta semester, sitt me en whisky...känn lugnet...du ÄR inte stadsminster...inte ens i Övertorneå !!

Mikael Styrman sa...

Men hur menar Du nu? Ska man vara positiv till att systemet sanktionerar fusk? Då tycker jag det är bättre att vara positiv till, och lojal med, alla idrottsmän som lägger ned själ och hjärta i sin idrottsutövning utan att fuska. Det jag framför är samhällskritik. Om jag måste berömma tusentals saker som fungerar bra först, är risken uppenbar, att ingen kommer att orka läsa så långt att de upptäcker vad jag vill ha sagt, eller vad jag vill att ska förbättras. Du har säkert rätt i att man kan ha en positivare ton även när man kritiserar. Man blir väl som man umgås antar jag. Jag har ju vuxit upp i ett socialistiskt samhälle och då är det inte så lätt att vara positiv... Svagt det där med mörkret som Ni ställt till med och alltid försöker skylla på mig. Det är nästan nog så lugnt här. Efter långvarigt s-styre finns det snart bara pensionärer kvar. Jag tycker bättre om när det är lite framdrift.