tisdag 29 mars 2011

Mauds hantlangare hälsas välkomna till Övertorneå

 


20 kommentarer:

Anonym sa...

Kör skyltarna till stockholm, där ses de av alla. Kämpa på !!

Elallergikern sa...

...den som gör dessa skyltar måste ju vara miljonär vid det här laget?!
Du byter ju ut dom, som folk byter trosor!

Grannen sa...

Mikael, du som är socialdemokrat och har det rätta kontakterna. Kan inte du få PiteEnergi att stanna vid kusten?!
Vi har ju allt vi behöver häruppe!

Anonym sa...

Snart är det väl bara att göra som Folke Pudas, snickra ihop en låda och slå läger utanför riksdagshusets entré tills rättsrötan har rökts ut från den byggnaden....

Synd att Vilhelm Moberg sen länge är död, på sin tid gjorde han mycket för att bekämpa rättsrötetendenser hos olika myndigheter.

Anonym sa...

Äntligen så blir det ordning på eleländet i Tornedalen.Det skall vara Pitebor till det!!

Niclas Gulag sa...

Ja herregud Mikael ! Jag skrattar nästan på mig till tonerna av Horst Wessel Lied. Annars brukar man tala om en nagel i ögat eller en finne i röven på politikerna. Du är nog mer en dynamit i arslet på dom. :-> Hoppas verkligen du överlever den här striden !
Niclas Gulag... Västerås.

Mikael Styrman sa...

I ett land där politik, statsapparat och rättsväsende är i moralisk upplösning är det många som behöver piskas. Eftersom media är så ynkliga att varken kritisk granskning eller fri debatt i någon större utsträckning kan föras i media måste det bedrivas på andra sätt istället - många skyltar blir det!

Mikael Styrman sa...

Ja, Wilhelm Moberg var verkligen en klippa. Vi skulle ha behövt honom ibland oss nu.

Mikael Styrman sa...

Jo, nog kommer det att bli ordning på ”eleländet” i Tornedalen som egentligen är politikeländet.

Men Pitebornas insats för detta kommer nog att begränsas till fiskmåsens roll - att skräna och förorena, men till skillnad från fiskmåsen gör Piteborna det på kommando. Men fiskmåsen kan ju tänka själv...

Anonym sa...

Jobba på Micke!!!
Jag håller på dig.
Och i vems Elnät hade Piteborna tänkt leverera sin kraft?
Det är ju bara se på markbygdens Vindkraft, man bör väl förankra med SVK att det finns ett ledningsnät i alla fall.

// Magnus

Anonym sa...

Till Magnus!

All elenergi levereras från genereringspunkterna i elnätet till elförbrukarna. Genereringspunkterna är vattenkraftverk, kärnkraftverk, vindkraftverk, mottryck o.s.v. Till detta kommer sedan överföringsförluster i nätet.

Pite Energi är elhandelsföretag som förmedlar elen mellan säljare och köpare på samma sätt som en fastighetsmäklare förmedlar en fastighetsaffär eller en försäkringsmärklare förmedlar försäkringar. Det är av den anledningen som jag kan köpa min elkraft från Borås Energi trots att de inte äger en enda kraftledningen i hela världen.

Så svaret till Magnus är att Pite Energi kommer att använda hels Sveriges elnät för att distribuera elen till Tornedalens distributionsområde. Detta då alla generatorer i elnätet samverkar och man därigenom inte kan säga att Olga i Risudden får energi från en viss generator. Fast det vore väl fantastiskt om man kunde äga sina egna elektroner

ulf sa...

En fråga till dig härovan, vindkraftlögnarna med Maud i spetsen låter ju folk betala lite extra för att köpa deras "gröna" el, du menar väl inte att dom ljuger!!! Och på sommaren när man inte kan sälja el ens för 5 öre ska harsprånget tömmas 80% av tiden för att vi ska ha styrkraft i markbygden ledningar!!! Det våras för dårarna!!

Anonym sa...

Till Ulf!

Tror du måste förtydliga dig, jag förstår inte vad du menar. Var lite mera konkret tack.

ulf sa...

Varför påstås du få "grön" el när det givetvis inte går att göra den uppdelningen, är man inte en lögnare när man lurar på folk "grön" el?

Anna Nonym sa...

Till Ulf: El "finns" inte. All el som förbrukas måste i samma stund genereras (eller produceras, för att använda en beskrivande men felaktig term). Ej heller går det att skilja elektronerna i elnätet från varandra. Vad som händer (eller vad som åtminstone skall hända) när en kund beställer grön el, är att elleverantören förbinder sig att investera motsvarande mängd i gröm elenergi. Egengenererad eller i form av inköpt.
Från då ex. vindkraft, vattenkraft eller skogsindustrins motkraftsturbiner.

Anonym sa...

Till Anna Nonym

Helt korrekt uppfattat och en bra beskrivning.

ulf sa...

Så när du då via elcertifikat investerat i enkronas vindkraft och tror du räddar världen, då du egentligen göder norska oljefonder. Hur ska du må när det visar sig att du bara tömt våra vattenkraftdammar på sommaren och vindelen som varit så dyr för folket reas för 2 öre på kalleankabörsen och vi får köpa fulel från tyskland till vintern, för att dammarna är tomma. Som jag sa, det våras för dårarna. Nån mer som vill upplysa mig?

Anonym sa...

Till Anna Nonym:
Vad händer när det köps mer "grön" el av konsumenterna än den mängd som produceras av producenterna?
Enligt Brottsbalkens 9 kapitel skulle det rubriceras som bedrägeri eller annan oredlighet att lura någon att köpa något som inte finns, enligt Konsumetverket skulle det betraktas som falsk marknadsföring.....

Anna Nonym sa...

Anonym 11:18:00:

Bra fråga!

Solar Panel Cleaning sa...

Awesome & Looks Excellent.