fredag 9 november 2012

SJ was here


.
I  förra veckan slog SJ till och visade att man ännu är med banan ...

Nu ska man spara 60-80 miljoner kronor genom att inte sälja biljetter tågen. Jag tillåter mig att tvivla den matematiken.

Det blir nog som när kriminalvården ska spara . Man stänger en avdelning av sex, behåller hela kostnadsmassan och tycker att man har sparat miljoner. Eller landstingen som centraliserar lönesystemen, köper nya lönesystem som inte fungerar, till fantasipriser, anställer folk     för uppgiften centralt och behåller alla kostnader som var förenade med  det gamla systemet - och tycker sig ha sparat miljoner.

Nog tycks SJ:s informatörer vara ett prövat släkte. Den som syntes i TV såg ut att vara mellan 85 och döden. För två år sedan knappt en dag över 40. Det kan man ju förstå när man tar del av beskeden som ska lämnas.

Om den här SJ-Iogiken fungerar bör flygbolagen snarast upphöra med ombordförsäljningen. Och SJ bör genast stänga restaurantvagnen. Fast det är väl bara en tidsfråga innan passagerarna måste ha matsäck med sig i alla fall. Fjärran är tiderna med riktigt vin, vita dukar och god lagad mat serverad vid bordet. Nä,  lätt ska det inte vara att åka tåg. Och Taxi bör naturligtvis snarast sluta ta betalt av kunderna efter körningen. Tänk vad pengar de kommer att spara. J

Gulag-Kolmården onsdagen den 7 november 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: